Kunøe kaster sig over Linux

Det lille open source-baserede økonomisystem Guideix er i 11. time opkøbt af Topnordic-bossen Ib Kunøe.

Fredag var Guideix på vej mod en konkurs, fordi der ikke var penge til lønninger til de ca. 40 ansatte. Hen over weekenden dukkede Topnordic-ejeren Ib Kunøe dog op som redningsmand, der tilbød at overtage 90 procent af aktierne. I går fik medarbejderne fået besked om, at de kan beholde deres arbejde.

Med købet af Guidex træder Ib Kunøe ifølge Børsen i dag ind på markedet for forretningsssoftware baseret på open source.

Guideix har i mange år baseret sit økonomistyringssystem på Linux. Dermed har virksomheden en fod solidt planett i partnermulden hos Microsofts ærkerival, IBM, påpeger Børsen.

I en kommentar nævner chefanalytiker Bo Lykkegaard fra IDC to mulige konsekvenser af weekendens opkøb. Den oplagte mulighed er, at Ib Kunøe kan tjene penge på Guideix´ kunder.

»Softwarevirksomheder som Guideix får ikke lov at gå konkurs. Ved at købe virksomheden kan den nye ejer tjene penge på at vedligeholde den installerede kundebase,« siger Bo Lykkegaard.

En anden mulighed er, at Ib Kunøe knytter Guideix´ produkter tættere til produkterne fra Microsoft Business Solutions.

»Guideix er gode til wholesaleløsninger. Med Guideix kan Microsoft droppe at genopfinde den dybe tallerken,« vurderer Bo Lykkegaard.

Han afviser, at Guideixproduktet bliver skrottet og alle kunder tvunget over på andre platforme.

»Det er ikke sandsynligt at Guideixproduktet bliver lukket ned inden for en overskuelig årrække,« siger Bo Lykkegaard, IDC.

Guideix blev kåret som gazellevirksomhed i 2002 og 2003 og har en årlig omsætning på omkring 50 millioner kroner. Guideix udvikler og sælger sin egen ERP-løsning, Guide. Sidste år fik selskabets en AAA-kreditvurdering af kreditvurderingsselskabet Dun & Bradstreet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere