NASA: Software styres med håndbevægelser

Et nyt program analyserer finger- og håndbevægelser og omdanner informationerne til styresignaler.

I fremtiden behøver du måske kun pege på en ikon for at åbne et program. Eller vinke til skærmen for at lukke computeren ned. En forskergruppe hos den amerikanske rumfartsorganisation NASA har udviklet et program, der reagerer på brugerens finger- og håndbevægelser.


"Human Senses Group" præsenterede det nye system på et pressemøde i sidste uge. En F15-flysimulator blev anvendt som demonstrationsmodel; en NASA-medarbejder viste med få håndbevægelser, hvordan programmet uden problemer kan anvendes til så komplekse opgaver som styring af et kampfly.


Prototypen kobles sammen med et videokamera og analyserer brugerens bevægelser i en indledende læringsfase. Senere kan programmet lære at tolke selv meget komplekse mønstre. Kommende versioner behøver ikke være større end et armbånd, fortæller NASA; i stedet for at analysere kamera-billeder kan programmet reagere direkte på muskel-bevægelser.


NASA's demonstration af systemet sammen med en F15-flysimulator mere end antyder, at programmet har en stor fremtid som styreinstrument blandt computerspillere. Men NASA forestiller sig, at programmet især skal anvendes indenfor tele-medicin og rumfarten. Den kommende armbåndsudgave skal testes af astronauter på ISS, fortæller NASA.


(Kilde. Futurezone)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere