AMD udvikler processor med 16 kerner

AMD har fremlagt sin server-roadmap for de kommende år. I 2011 kommer den første processor med 16 kerner.

AMDs server-processor Opteron kunne fejre sit seks års jubilæum i denne uge og i den anledning har chipfirmaet fremlagt sin nye server-roadmap for de kommende år. På tegnebrættet er processorer med alt fra 6 til 16 kerner, skriver digi.no.

Allerede til juni år kommer den nye server-processor Istanbul med seks kerner, og den skal levere 30 procent højere ydelse end den foregående generation ved samme strømforbrug. Istanbul er beregnet til systemer med 2-8 processorer.

Næste år kommer de første »Magny-Cours« processorer med 8-12 kerner. De bruger version 2.0 af AMDs Direct Connect Architecture, der understøtter helt op til fire hukommelseskanaler. Der skulle også være 90 pct. højere HyperTransport-båndbredde.

I 2011 kommer så de første 32-nanometer server-processorer under kodenavnet »Interlagos« med helt op til 16 kerner. Her vil det være muligt at kombinere op til fire processorer i samme system, hvilket så giver 64 kerner i én enkelt server.

Ifølge AMD er ydelsen i de kommende processorer op til 35 gange højere end ydelsen i den oprindelige Opteron-processor fra 2006.

Det er ikke kun på server-fronten, at der er nyt fra AMD. I dag har chipfirmaet lanceret sin hidtil hurtigste cpu til almindelige computere, Phenom II X4 955 med 3,2 GHz taktfrekvens.

Der er også en ny version 3.0 af AMDs OverDrive software til alle dem, der ønsker at overclocke processoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere