TDCs pakkeløsning kan blive kostbar

TDCs nye underholdningspakke er væsentlig dyrere end prisskiltet umiddelbart lader til. Og løsningen er langt fra det familieprodukt, som TDC markedsfører det som. Teleekspert kalder løsningen et tidsbegrænset overgangs-produkt.

I sidste uge lancerede TDC sin nye alt-i-en-tjeneste HomeTrio, der med store armbevægelser konkluderede, at familier kunne spare tid og penge på telefoni, tv og internet.

Men udsigten til at spare penge bliver noget mindre, hvis man læser "det med småt".

HomeTrio er i korte træk en samleløsning, der serverer telefoni, tv og internet via en bredbåndsforbindelse. Det skulle være den ideelle løsning for danske familier.

Men det kræver en ny definition af begrebet "familie", skriver Politiken. Med standardpakken følger nemlig kun en modtagerboks, som man kun kan modtage signaler til ét tv. Hvis en familie ønsker at sende et signal til for eksempel sove- og børne-værelset, så er prisen pludselig ikke så prisdygtig. Faktisk stiger prisen 2.098 kroner de første seks måneder, hvis familien vil have lov til at se tv på tre fjernsyn.

Generelt skal man forvente en lidt højere pris, end de umiddelbare 399 kroner per måned, som prisen lyder. For eksempel bringer leje af digitalmodtageren prisen op på 465,50 kroner om måneden.

Til Politiken afviser koncerndirektør Carsten Dilling, at TDC skulle spille med skjulte kort i forhold til prisen.

»Vi følger den markedsstandard for angivelse af priser, som Telia lagde ud med, da de markedsførte deres digitale tv-løsning,« forklarer han.

Lejen af digitalmodtager kan i øvrigt justeres op og ned løbende. TDC-direktøren mener også, at der er gjort rede for forholdene omkring flere signaler i HomeTrios betingelser.

Overgangsløsning

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan mener ikke, at HomeTrio er den ideelle og oplagte løsning til alle familier.

»Jeg vil nok kalde det en overgangsløsning, hvor TDC forsøger at få det allersidste ud af det rå kobber, inden HDtv bliver tilgængeligt for alle«, siger Torben Rune til Politiken.

Når tv overgår til HD, så vil kobberløsningen ikke længere kunne løfte opgaven, mener han.

Derimod mener han, at HomeTrio sagtens kan være et alternativ til satellit-tv eller et interessant produkt for husstande, der ikke kan få signaler fra en antenneforening.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere