Børnenes Computerbibel

Børnenes Computerbibel er en nyudgivelse fra Dansk Bibelselskab, der kombinerer en billedbog, en bog med rim og remser, en musik-cd og en cd-rom med spil beregnet for børn omkring 3-9 år i én og samme udgivelse. Kort sagt: en interaktiv børnebibel, der kombinerer tekst, billeder, musik og cd-rom. Historierne i Børnenes Computerbibel er udvalgt fra både fra det gamle og det nye testamente. De forskellige historier er blevet omskrevet af Johannes Møllehave til helt nye rim og remser.


Bogens illustrationer er collager lavet af Lise Rønnebæk, og fotograferet af Rune Hansen og Jakob Skov Hansen. Collagerne bruges også på cd-rommen, og det er dejligt befriende anderledes at se collager brugt som illustrationer i computer-sammenhæng. De mange illustrationer fungerer godt både i bogen og på CD'en. Her gives et virkeligt kreativt bud på anderledes illustrationer, når det drejer sig om computeranimerede billeder.


Musikken er lavet af Jan Irhøj, der blandt andet tidligere har lavet musik til nogle af børnenes julekalendere både på DR1 og TV2, og sangene synges af blandt andre Allan Mortensen og Gitte Naur. Det er tidssvarende børnemusik, der sagtens kan konkurrere med de bedste børne-CD'ere.


Den interaktive del af programmet er lavet af multimediefirmaet M.A.G.I.C., der er et af Danmarks store produktions- og udviklingsfirmaer, når det gælder digitale medier. På CD'en har man udvalgt tolv tekster, på baggrund af hvilke man har skabt forskellige interaktive aktiviteter - 12 i alt. Her kan man spille spil, farvelægge forskellige motiver, lægge puslespil og meget mere. Spillene er både smukke og enkle og meget underholdende - for børn og andre der har bevaret deres barnlige sind. Alle spillene er baseret på tekster fra bogen, og de ledsages af musikken fra cd'en.


CD'en indledes med skabelsesberetningen, med guds øjne i det høje. Derpå følger historien om Noahs ark. Her kan man hjælpe Noah med at samle skibet til sin ark, og bagefter hjælpe de mange dyr på Noahs ark med at få deres rigtige dyrelyde.


Så får vi historien om Moses, der befinder sig på en flod, hvor han flyder på vandet i sin kurv, mens krokodillerne forsøger at spise ham. Opgaven er så at fjerne krokodillerne før de får spist Moses. I spillet har Moses, som de fleste hovedpersoner i et computerspil har det, flere liv, og der føres regnskab med antallet af eliminerede krokodiller.


Historien om David og Goliath er udgangspunktet for et skydespil, hvor man er David, der skyder Goliath en sten for panden med high-score og det hele, som i et rigtigt skydespil.
Derpå følger historien om Jonas i hvalfisken. Her er forskellige motiver - fem i alt - som er lavet til puslespil med 16 brikker i hver. Så følger endnu nogle puslespil - tre forskellige - der denne gang tager udgangspunkt i historien om hyrderne på marken.


Så følger historien om Josef, Maria og Jesus-barnet og fødslen i Bethlehem. Her er der tre forskellige motiver, som alle kan farvelægges på skærmen. Også en af illustrationerne til historien om Jesus og børnene kan man farvelægge.


Der er også blevet plads til huskespil. Fire forskellige huskespil, der tager udgangspunkt i Tre vise mænd fra Østerland. Også historien om Den barmhjertige samaritaner er blevet til huskespil, fire forskellige i alt.


Historien om Jesus i Templet er blevet til et labyrintspil, hvor man kan hjælpe Josef og Maria med at finde Jesus i templet og hver gang de har fundet ham, kommer et nyt labyrintspil op. Så følger historien om Jesus, der helbreder en lam, som også er et labyrintspil.


Historierne fra det gamle testamente giver anledning til de sjoveste og mest spilprægede aktiviteter på CD'en, hvorimod det nye testamente, som jo også er lidt mere tamt, hvad drama angår, danner baggrund for de lidt mere stille sysler.


De mange aktiviteter er sjove og underholdende, og bygget op på en måde så de fleste børn selv kan finde ud af hvordan de fungerer. Men man kunne vel nok have ladet være med at gentage sig så meget som man rent faktisk gør. Der er flere historier der er blevet til puslespil, huskespil, labyrinter og muligheder for at farvelægge illustrationer fra bogen, og det er efter min mening lige i overkanten. Hvorfor ikke finde på noget mere? I stedet for blot at gentage det man allerede har gjort?


Musik-CD og CD-ROM med spil er en og samme. For at computeren skal kunne læse skiven skal man have en multidivision plug-in, som man kan hente på Internettet, hvis man ikke har den i forvejen. Hvis man af en eller anden grund stadig ikke kan få den til at fungere, kan man kontakte Dansk Bibelselskab på tlf.: 33 12 78 35 og få hjælp eller alternativt få tilsendt en CD, hvor aktiviteterne er indlagt for sig.


Børnenes Computerbibel er et rigtigt godt bud på hvordan gamle tekster kan tages op igen og formidles ved hjælp af moderne medier uden at gå på kompromis med hverken teksten eller mediet. Børnenes Computerbibel er en rigtig god idé, som på glimrende vis forener gamle tekster i Johannes Møllehaves nyfortolkning og Lise Rønnebæks flotte illustrationer med vor tids mediers muligheder.


Jeg tror dog ikke at aldersgrænsen er de 3 til 9-årige som der står på bogen, men de 3-6 årige. Spillene er sjove, men også meget enkle og rummer ikke i længden de store udfordringer for de større børn. Det eneste minus er de mange aktiviteter der ligner hinanden for meget. Det er ikke nok blot at skifte historien ud.

"Børnenes Computerbibel", Dansk Bibelselskab 1998, 199 kr.





    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere