Når man starter en helt ny virksomhed fra bunden af, er det vigtigt at holde etableringsomkostningerne nede. Det minimerer behovet for at låne kapital i banken og i sidste ende er det med til at forøge virksomhedens overlevelseschancer i de første hektiske etableringsmåneder. Det er simpel handelsskolelogik.
Hvis man skal knække nakken og gå neden om og hjem med sin nye virksomhed, så tror jeg de fleste vil foretrække, at det er fordi, der bare ikke er et marked for ens produkt eller ydelse.
Derimod vil det være brandærgerligt at have et fedt produkt, som alle efterspørger, men alligevel måtte lukke, fordi der ganske enkelt er rod i regnskaberne.
Derfor er økonomistyringssystemet ganske enkelt rygraden i en hver virksomhed - lille som stor. Samtidig er det vigtigt, at man ikke som nystartet virksomhed bliver flået i sin søgen efter det elektroniske bogholderi.
Derfor har vi i denne uge valgt at sætte fokus på, hvad man egentlig skal betale for en standard-installation af iværksætternes foretrukne økonomiske følgesvend - økonomistyringssystemet Navision C5.
Resultatet af vores rundringning til hovedparten af de danske C5-konsulenter er opsigtsvækkende. Inden for samme by er der i mange tilfælde adskillige hundrede kroner at spare ved at se sig for og ikke vælge det første det bedste.
Og som landets dyreste C5-konsulent ærligt erkender, så har alle konsulenterne den samme uddannelse, og der er derfor nøgternt set ikke den store forskel på hvem man vælger. Naturligvis kan de personlige relationer og konsulenternes professionalisme i al almindelighed også spille ind. Men for en virksomhed, der er nødt til at holde pengene tæt ind til kroppen, så er det helt givet værd at bruge blot et par minutter på at studere kortet over landets C5-konsulenter i midten af bladet. I sidste ende kan det være det, der er med til at virksomheden overlever i det lange løb.
Det mener ComON
Andreas Krog
Redaktør