Fond donerer Danmarks hurtigste supercomputer til DTU

Takket være en donation på 2.850.000 kr. fra Villum Kann Rasmussen Fonden har forskningscentret CAMP (Center for Atomic-scale Materials Physics) ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) anskaffet en ny supercomputer fra Compaq, som bliver den hidtil hurtigste computer i Danmark. Med sin store regnekraft til avancerede beregninger og
simuleringer skal supercomputeren bringe grundforskningen et
kvantespring fremad og dermed bidrage til at fastholde forskningens internationale frontposition.


Forskningscentret CAMP, der er etableret i et samarbejde mellem DTU, Århus Universitet og Danmarks Grundforskningsfond, har som sit hovedformål at udforske sammenhængen mellem materialers egenskaber og
deres atomare opbygning. Med den nye computer bliver forskerne ved CAMP i stand til at beregne elektronbevægelserne i komplekse materialer,
hvilket muliggør forudsigelser af mekaniske, elektriske, magnetiske og kemiske egenskaber. Ved CAMP vil man blandt andet studere deformation af materialer, katalytiske egenskaber af overflader samt egenskaberne ved komplekse biologiske molekyler.


Den nye supercomputer består af ialt 60 stk. Compaq XP1000
arbejdsstationer, der er baseret på 64-bit Alpha-teknologi. Systemet er leveret af Benau A/S og Compaq Danmark og er opbygget efter "Beowulf" princippet, hvor et stort antal enheder sammenkobles i parallel. De mange computere arbejder tæt sammen via netværk, og takket være parallel-programmering får de en samlet regnekraft, som bliver summen af de enkelte computeres regnekraft.


Supercomputeren har en samlet topydelse på mere end 78 milliarder regne-operationer per sekund, hvilket indtil videre gør den til Danmarks hurtigste supercomputer. Den har et samlet RAM-lager på over 30 Gigabytes samt 750 Gigabytes harddisk-lager.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere