TDC-engrospriser skal være mere rimelige

IT- og Telestyrelsen sender ny model beregning af bredbåndskonkurrencen i høring.

Bredbåndspriserne falder. Men engrospriserne fra TDC falder ikke tilsvarende. Sådan lyder klagen fra Telia og Telenor, som føler sig mere og mere presset på bredbåndsmarkedet, hvor de lejer sig ind på TDC's tvangsåbnede kobber.

IT- og Telestyrelsen er i gang med at udarbejde en ny model, som skal beregne, hvor stort et spænd, der går fra TDC's engrospriser til deres priser over for slutkunderne - altså hvort stort et spillerum konkurrenterne har. Myndigheder har netop sendt et nyt udkast i høring.

Modellen skal håndtere en del forskellige priser, blandt andet de komplicerede triple-play-produkter, der både dækker telefon, bredbånd og tv. IT- og Telestyrelsen sendte tidligere i år et første udkast til en model i høring, men telebranchen opfattede ifølge telemyndigheden modellen som meget kompleks, omfattende og på visse områder uigennemsigtig. Den nye model, som teleselskaberne kan kommentere på indtil 17. januar, er derfor mere simpel.

Tanken er, at modellen skal hjælpe IT- og Telestyrelsen til at udregne nye engrospriser for TDC. I modsætningen til LRAIC-modellen, der udregner TDC's basale netværksudgifter, vil konkurrencemarginmodel ikke få en dikterende rolle på prisfastsætningen. I stedet skal den kommende beregningsmodel have en rådgivende funktion for embedsmændene i telemyndigheden.

IT- og Telestyrelsen begyndte allerede sidste år arbejdet med at skabe en konkurrencemarginmodel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere