Artikel top billede

Facebook-kampagne skal give Helle vinger som Obama

Socialdemokraterne lader sig inspirere af Farmville og vil vinde valget via Facebook.

Da Obama kom til magten i USA, blev hans sejr blandt andet tilskrevet en fantasifuld brug af internettet og de sociale medier til at mobilisere frivillige. Det er med den viden i baghovedet, at Socialdemokraterne i Danmark lancerer en ny Facebook-kampagne.

Målet hos Socialdemokraterne er, at frivillige vil bruge deres Facebook-netværk til at rekruttere nye støtter op til næste valg, som sandsynligvis snart bliver annonceret. Ifølge partiet gør applikationen brugerne til deres egne kampagneleder. Man kan printe sine egen foldere, registrere hvor man har stemt dørklokker og finde flere hænder til valgkampen.

Socialdemokraterne betræder ikke urørt grund med sine sociale instrumenter. De Radikale har ved tidligere valg forsøgt at skabe sociale relationer via MINIsteriet, der også knytter sig til Facebook.

Men ifølge tech-debattør Jon Lund, så har Socialdemokraterne fat i den lange ende. Han fik et smugkig på applikationen og skriver i en længere anmeldelse blandt andet at: "Hvis en social mediesatsning overhovedet har muligheden for at lykkes, så er det denne. Det er kort sagt en af de mest professionelle og gennemførte Facebook fremstød jeg har set". Han peger dog også på flere steder, hvor programmet kan forbedres.

Applikationen er udviklet af firmaet Komfo, der indrømmer, at der er hentet inspiration fra det populære og tidsrøvende spil FarmVille. Hos Socialdemokraterne betyder det, at et pointsystem rangerer brugere, der har været mest aktive.

"Vi tror på, at dem der vinder det kommende valg, er dem, der har flest frivillige og aktive i kampagnen. Med det her værktøj vil vi bruge nettet til at få endnu flere frivillige. Vi så hvordan Obama brugte nettet til at få folk til at være aktive i valgkampen. Nu går vi et skridt videre og giver danskerne mulighed for at lave deres egen kampagne fra hjemme-pc’en," udtaler Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere