SCO kræver fem milliarder dollars fra IBM

SCO sagsøgte oprindelig IBM for en erstatning på en milliard dollars for anvendelse af Linux-kode, som SCO mener at have ophavsret til. Nu er erstatningskravet femdoblet, og lyder på fem milliarder dollars.

SCO rejste i marts 2003 sag mod IBM, hvor de krævede en erstatning på 1 milliard dollars for at anvende Linux-kode, som SCO hævder at have ophavsrettighederne til.

1. april 2003 nåede kravet op på 3 milliard dollars, og nu, næsten et år senere, er erstatningskravet igen steget med 2 milliarder dollars. Det lyder nu på 5 milliarder dollars.

Linux og SCO's Unix ligner hinanden på mange måder. Linux er baseret på åben kildekode, og kan frit udvikles af alle interesserede, hvorimod Unix er licenseret.

SCO hævder, at IBM illegalt anvender Unix-teknologi i Linux. Ifølge SCO er Unix System V illegalt inkorporeret i Linux kildekode.

Sagen er en af tre, som SCO er involveret i vedrørende Unix-Linux-spørgsmålet. SCO kræver ligeledes erstatning fra Novell for lignende overtrædelser.

Endvidere har Red Hat, der er førende distributør af Linux-operativsystemet, rejst sag for at deklarere, at Red Hat ikke har krænket SCOs rettigheder.

Det vurderes, at netop SCOs kontroverser med Linux er årsag til, at internetormen MyDoom.A blev programmeret til at ramme SCO, hvilket har resulteret i, at SCOs oprindelige internetside har været nede siden slutningen af januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere