Krav om 4G-penge til bredbånd

Milliarden fra 4G-auktionen skal tilbage til it-industrien, mener Dansk Metal.

Staten fik lidt mere end en milliard kroner i kassen på at sælge LTE-licenserne. De penge skal ikke gå til at lappe huller i statskassen, men bruges på målrettet at styrke udbredelsen af højhastighedsbredbånd i Danmark.

Det mener Dansk Metal - der selv har medlemmer, der er beskæftiget i teleindustrien. Fagforeningen foreslår, at staten opretter en højhastighedsfond.

"Regeringens egen højhastighedskomité har foreslået, at man bruger LTE-midlerne på at styrke udviklingen af højhastighedsbredbånd, og det er vi helt enige i," siger Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal og leder af forbundets IT-sekretariat.

Der har netop været en større diskussion om "udkantsdanmark" i medierne, og fagforeningen mener, at alle områder i Danmark skal have lige adgang til høje båndbredder.

"Det er i vore øjne afgørende, at LTE-midlerne bliver kanaliseret tilbage til it- og teleindustrien med det formål at stimulere en markedsdrevet bredbåndsudvikling i alle egne af landet," siger Per Påskesen.

Metal foreslår derfor, at staten etablerer en højhastighedsfond, som skal anvendes til at stimulere den offentlige efterspørgsel på indhold, tjenester og udstyr, som udnytter de hurtige bredbåndsforbindelser. Derved kan egne af landet, hvor det måske ikke umiddelbart er et stort forretningsmæssigt potentiale, også få adgang til høje båndbredder.

"Der er masser af områder, hvor en højhastighedsfond vil kunne støtte initiativer, eksempelvis avancerede it-bårne undervisningsmidler i folkeskolen, telemedicin og digital ældrepleje," forklarer Per Påskesen.

Uddannelse i it
Også teleselskaberne har foreslået, at pengene fra auktionen bliver brugt på at digitalisere Danmark.

TDC, der har betalt 333 millioner kroner for firmaets LTE-licens, mener i modsætning til Dansk Metal ikke, at diskussionen om udkantsdanmark er "central", sagde teleselskabets koncernchef Henrik Poulsen i går på et pressemøde. Størstedelen af befolkningen har adgang til internettet, påpegede han. Teleselskabet ser derimod en trussel for digitaliseringen i, at dele af samfundet ikke ved, hvordan de skal bruge computere og telefoner - og det kan lige så godt være danskere, der bor i storbyen. Derfor foreslår TDC, at 4G-pengene primært bruges til at give danskerne it-kompetencer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Bliv klogere på de digitale transformationer hos Danmarks største virksomheder

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere