Ny AMD-processor sætter hastighedsrekord

Hurtig, hurtigere, hurtigst. AMD kan nu prale med den hurtigste fire-kerne-processor til desktop-computere. Men hvor længe?

Den nye Phenom II X4 965 processor er kun et lille skridt for AMD, men det er nok til at overhale Intel og erobre titlen for verdens hurtigste desktop-processor - ihvertfald i et stykke tid. For fire måneder siden kom AMD med sin Phenom II X4 955 med 3,2 GHz, og den blev forleden overhalet af Intels Core i7 975 med 3,33 GHz. Nu har AMD så overhalet Intel med Phenom II X4 965, hvor taktfrekvensen er på 3,4 GHz. Fælles for alle tre processorer er, at der er tale om fire-kerne-modeller med 45-nanometer-teknologi.
 

De store chipfirmaer er ellers gået bort fra dette gigahertz-kapløb og koncentrerer sig i stedet om at presse flere kerner ned i samme processor, men alligevel betyder det tilsyneladende meget for Intel og AMD at kunne sælge den hurtigste processor på markedet. Intel har en særlig turbomodus i sin topmodel, der kan presse taktfrekvensen op til 3,6 GHz, mens AMD har en teknologi kaldet Overdrive, der hjælper med at presse ekstra ydelse ud af processoren.
 

Der er tale om meget strømslugende processorer - Intels Core i7 ligger typisk på 130 watt TDP, mens AMDs nye processor runder 140 watt. Den nye AM3-processor passer også til AM2+ soklen med en BIOS-opdatering.


Med en vejledende pris på 245 dollar er Phenom II X4 965 noget billigere end Intels flagskib, Core i7 975, hvor prisen ligger på 999 dollar. Målgruppen for begge er entusiaster og overclockere som ønsker maksimal ydelse fra deres desktop-system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere