Hitachi: spritdrevet PDA i 2005

Japanske Hitachi forventer at have en methanolbaseret brændselscelle klar til PDA'er i 2005. Brændselscellen bliver på størrelse med et almindeligt AA-batteri.

Flere elektronikfirmaer over hele verden arbejder på at finde en afløser for batteriet. Brændselsceller er det varmeste bud, og i 2005 forventer japanske Hitachi at have en brændselscelle klar til at indgå i produktionen af PDA'er.

Fordelene ved brændselsceller er, at efterhånden som teknikken forbedres, vil man kunne få meget mere energi ud af en lille brændselscelle end af et traditionelt cadmium- eller lithiumbatteri.

Brændselscellerne er desuden mere miljøvenlige, da spildproduktet blot er vand.

I øjeblikket arbejder man med fortrinsvis med to typer brændselsceller. Den mest effektive er den, der drives af brint. Til gengæld er det både vanskeligt at opbevare brinten og finde et fornuftigt distributionssystem. De brintbaserede brændselsceller ses derfor som det bedste bud på en afløser for benzin til biler, fordi der er bedre plads, og man allerede har erfaring med distribution af benzin.

Den anden type er baseret på alkohol. Det mest effektive og billige er methanol også kendt som træsprit, men mange af den type brændselsceller vil faktisk i en snæver vending kunne drives på en god, stærk vodka, selvom det nedsætter levetiden af brændselscellen.

Hitachis model er netop en methanolbaseret brændselscelle på størrelse med et almindeligt AA-batteri, som firmaet udvikler i samarbejde med en producent af engangslightere.

De første prototyper på brændselsceller er blevet demonstreret det seneste års tid, og flere elektronikfirmaer forventer at være klar med de første kommercielle produkter i slutningen af næste år.

I første omgang vil det dog hovedsageligt være eksterne enheder, som kan fungere som ekstra batteri for en bærbar eller som en methanoldrevet batterioplader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere