Rigtig, rigtig dejligt og alligevel en lille smule trist

Af Tony Franke, direktør, Dansk Dataforening

Den 22. februar 2000 debatterede Folketinget forskningsminister Birte Weiss' IT-politiske redegørelse af d. 9. december 1999.


Det var rigtig, rigtig dejligt at overvære debatten. Alle partierne i Tinget erklærede deres støtte til en målrettet og intensiveret indsats på IT-området og dermed til redegørelsen. Den spagfærdige kritik der kom til udtryk gik næsten entydigt på at flere eller større tiltag er ønskelige. Som repræsentant for en forening med det formål at fremme kendskabet til og brugen af IT til gavn for både samfundet og den enkelte bruger føltes det næsten som om alle landets politikere erklærede deres støtte til foreningen. Og det var - ja: rigtig, rigtig dejligt.


Ministeren må selvfølgelig også have følt, at det var en dejlig debat, hvilket hun også fortjener - selvom også vi kunne tænke os "mere og hurtigere" på nogle punkter.


Når jeg alligevel ikke sidder tilbage med en følelse, der 100 pct. afspejler hvad jeg lige har anført, så skyldes det andre forhold. "Det, der forandrer vores samfund mest i dag er ny teknologi og udviklingen i IT" udtalte en af ordførerne. Ikke desto mindre mønstrede salen kun lige nøjagtig de der var tvunget til at være tilstede - 10 ordførere og ministeren. Ikke at tidligere IT-debatter har givet mig grund til at forvente andet, men hvor var de politikere (og medier) der ikke lige var tvunget til at være tilstede?


Når nu debatten trods alt drejede sig om "det der forandrer vores samfund mest i dag". Betyder ikke-tilstedeværelsen af konflikt på dette - og det synes vi i Dansk Dataforening også - samfundsforandrende politikområde at dette bliver både politisk og mediemæssigt uinteressant og derfor nedprioriteret. Åbenbart.


Og det er faktisk en smule trist!


Så selvom nogen måtte betegne det som naivt vil jeg tillade mig at håbe på, at vi om få år vil opleve IT-debatter, der bliver overværet af en bare halvfuld sal og dermed danske politikere, der i højere grad beskæftiger sig med fremadrettet samfundsforandring end bagudrettet konflikthåndtering (og en mediedækning, der støtter dette, tak).


Af Tony Franke, direktør, Dansk Dataforening




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere