Happii føler sig misbrugt - nidobler taksten for storforbrugere

Happii føler sig misbrugt af virksomheder, der udgiver sig for at være private. Derfor ændres storforbruger-abonnementet Maxii nu, så de største storforbrugere får en ni gange højere takst.

(opdateret) Happii har tidligere advaret om, at det kan føre til politianmeldelse, hvis man misbruger selskabets lave mobil-takster på ti øre i minuttet.

Alligevel har der fundet omfattende misbrug sted, og nu griber Happii ind. Det sker ved at sætte loft på de billige priser på storforbruger-abonnementet Hapii Maxii.

Ændringerne betyder, at minut-prisen bliver næsten ni gange højere, når man runder 300 minutters månedlig taletid.

»Vi blev klar over, at en gruppe mennesker har misbrugt vores tilbud. Vi kan se på deres forbrug, at de snakker hele dagen og har et helt unaturligt forbrug af en privatperson at være. Derfor konkluderer vi, at det må være erhvervsvirksomheder, som misbruger et tilbud, der kun er tiltænkt private forbrugere,« siger Happii-boss Poul Thyregod til ComON.

Helt nøjagtig er det 13 procent af alle selskabets kunder, der har et så stort forbrug, at selskabet betegner det som "misbrug".

For at få de lidt for entusiastiske storforbrugere til at holde igen sætter Happii prisen op fra ti øre i minuttet til 89 øre i minuttet når loftet på de 300 minutter nås. Når tærsklen fra den ene pris-model til den anden overskrides, meddeles det pr. sms.

Ændringerne, som også rummer en prisstigning på sms fra 5 til 8 øre pr. stk, træder i kraft fra den 1. november for eksisterende abonnenters vedkommende, men allerede fra 1. oktober for nye kunder.

»Vi vidste godt fra starten, at vi ville få enkelte private kunder, som ringede så meget, at vi ville tabe penge på dem. Nu har det imidlertid udviklet sig til et decideret misbrug fra stadig flere erhvervsdrivendes side,« hedder det blandt andet i en skrivelse fra Happii til selskabets kunder.

Poul Thyregod forklarer overfor ComON, at Happii som mobilselskab mere er tænkt som en slags service til web-butikkens kunder snarere end en selvstændig overskudsforretning.

Happii er både webshop og mobilselskab. Det ejes af Elbodan, der også driver Expert-kæden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere