Sådan udgiver man en bog på egen hånd

Henriette Weber har skrevet en bog om at drive virksomhed og PR i en verden med Facebook, Twitter og alt det andet. Hun brugte sine egne råd og har selv stået for produktion og markedsføring af bogen. Læs hendes erfaringer på godt og ondt her.

Hvis man har noget på hjertet, som gerne skulle resultere i en bog, så plejer fremgangsmåden at være, at man finder sig et forlag, der klarer administration, distribution og markedsføring.

Men alt er ikke længere, som det plejer at være.

Det understreger Henriette Weber på forsiden af hendes nye bog. Bogen har nemlig fået undertitlen ”Business as unusual”.

Selve bogen er blevet døbt ”Return on Involvement”, hvilket også er en komisk hentydning til, at meget generelt er vendt på hovedet i en ny tid, hvor internettet har demokratiseret magten og mulighederne.

Gammeldags
Bogen er en guide i at bruge det sociale web til at positionere og brande sin virksomhed eller organisation bedst muligt. Og at forfatteren netop har sin viden om web 2.0 og sociale medier i orden, har fået hende til tage hele udgivelsesprocessen på egne skuldre.

Hvad har du lært af processen?
»Det har været super hårdt arbejde, og jeg kan godt se et par steder, hvor den kunne have været løftet bedre. At skrive mails ud i blinde til alle mennesker, om at jeg har skrevet en bog, og nu skal jeg finde en måde, at den kommer ud i butikkerne tre dage før lanceringen - og stadigvæk ikke være sikker på at den kom ud til boghandlerne - det var hårdt,« forklarer Henriette Weber.

»Jeg tror den største lærdom er, at jeg har fået indblik i en branche, der er ved at blive overhalet indenom, fordi dele af branchen virker som om den er fra 1920'erne, og fordi at branchen absolut ikke tilgodeser eller omfavner folk, der vil lave selvudgivelser. Jeg har valgt at have mit lager hjemme hos mig selv, og det har gjort, at der er mange boghandler, der ikke vil bestille den hjem, da den ikke ligger på et af de to store distributionscentre, hvor de plejer at få deres bøger fra. Det ville være at skyde mig selv i foden at have en bog liggende der, fordi det ville fordoble mine omkostninger ved at producere bogen med 50 procent,« forklarer Henriette Weber.

Minutmarkedsføring
Det er i selve markedsføringen, at Henriette Weber har en fordel. Derfor har udgivelsen resulteret i et rent bombardement af pr på nettet.
Det er blevet til en Facebook-side, en hjemmeside for bogen og hyppige videoer om bogen.

Endelige har hun lagt hele sin markedsførings-strategi ud på nettet, for at illustrere hvad hun gør bedre end et etableret forlag kunne have præsteret.

Læs mere om bogen på WeLoveROI.com




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech Lead til Java-backend udviklingsteam

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere