Ny internet-orm har ramt Danmark hårdt

Mange private danske internet-brugere har fået computeren inficeret med den nye orm. På globalt plan er mere end 120.000 computere ramt.

Sikkerhedsfirmaet Eurotrust Virus112 fortæller at internet-ormen MSblast har ramt Danmark meget hårdt. Mange danske internetbrugere, som anvender alt fra modem-forbindelser til ADSL, er blevet inficeret med den nye orm, som konstant afsøger nettet for at finde sårbare computere. De danske brugere synes at være et lettere mål end først antaget, fortæller Virus112.

Problemet forstærkes af, at inficerede maskiner ofte går ned, før man kan nå at hente den opdatering, som forhindrer ormen i at inficere systemet igen og igen. På en Windows XP maskine har man typisk kun et par minutter til at hente og installere fejlrettelsen, inden computeren genstarter sig selv.

Sikkerhedsfirmaet mener at problemet er opstået som følge af, at private brugere ikke har modtaget advarslen om at opdatere deres systemer med den vigtige sikkerhedsopdatering, som blev frigivet den 16. juli.

Virus112 fortæller at man i løbet af tirsdagen har været i telefonisk kontakt med mange frustrerede internet-brugere, som ikke kan rense deres system. Antivirusprogrammer finder og fjerner ormen, men kun for en kort bemærkning. Trafikken fra ormen er så markant, at systemet er reinficeret efter blot få minutter på nettet.

Ormen åbner en kommandoprompt på TCP port 4444, som kan anvendes til at afvikle yderligere ondsindet kode. Den indeholder teksten: "billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!!"

Det bedste råd er at hente Microsofts opdatering til Windows, hvis man ikke allerede har gjort det - og det skal helst ske inden midnat, hvor ormen starter et omfattende Denial of Service angreb mod det website, som Microsoft anvender til at opdatere sit operativsystem. Resultatet vil være, at sårbare maskiner ikke længere kan opdateres gennem Windows Update.

Virus112 anbefaler desuden at man installerer en firewall og blokerer for trafik til portene UDP/135, TCP/135, UDP/137, TCP/137, TCP/445 og TCP/593.

Et opdateret antivirusprogram skulle være i stand til at finde og fjerne ormen, men kan ikke beskytte mod, at systemet igen bliver inficeret.

Virksomheder bør være særligt opmærksomme på hjemmearbejdspladser og bærbare pc'er, som kobles direkte til det interne netværk.

Hos Symantec kan man hente et værktøj, som fjerner ormen fra det inficerede system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere