Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

IBM og Maersk i nyt it-samarbejde

IBM og Maersk går ind på markedet for overvågningsudstyr til containerskibe. En ny boks fra IBM skal testes på containerskibe fra Maersk.

Terrorfrygten vil få gang i salget af overvågningsudstyr til containerskiber, vurderer IBM. Et nyt system skal skaffe IBM og Maersk dominans på området.

Det skriver Børsen. IBM Danmark har i samarbejde med Maersk udviklet en ny computer til brug på containerskibe.

Maersk Logistics og IBM løftede sløret for den nye computer på en konference arrangeret af det amerikanske ministerium for intern sikkerhed.

Den nye computer skal placeres sammen med en række sensorer i containere med særlig vigtigt, værdifuldt eller farligt indhold.

Via en satellitforbindelse kan computeren sende informationer tilbage til den virksomhed som ejer, eller har afsendt containeren, eller til relevante myndigheder, for eksempel toldere. Dermed kan ejeren se, om containeren har lidt overlast under rejsen, eller om nogen har forsøgt at bryde ind i den.

A.P. Møller - Maersk skal i det kommende halve år teste systemet, og sikre en stor referencekunde til IBM. Det samlede verdensmarked for it til logistikbranchen, anslås at udgøre flere hundrede milliarder dollar årligt, og det marked vil IBM have en større del af.

I første omgang forventer IBM, at det nye system først og fremmest er interessant for de store rederier, og deres kunder i elektronikbranchen, der ofte flytter store partier varer mellem Asien og Nordamerika.

»Men vi forventer også, at der fra amerikansk side inden årets udgang vil blive fremlagt nye regler for, hvad man som eksportør skal kunne leve op til, for at ens varer kan komme ind i USA, og vi tror på, at myndighedernes krav til øget sikkerhed kan være med til at motivere potentielle købere,« siger Mogens Rødbro, præsident for IBM Danmark til Børsen.

På nuværende tidspunkt bliver kun godt 2 procent af de 20 millioner containere der sendes på verdensplan inspiceret

»Og det betragter mange som en sikkerhedsrisiko, de gerne vil have minimeret. Men vi forventer ikke, at det offentlige foretager disse investeringer, og derfor har vi udviklet systemet, så det også effektiviserer arbejdsgangene for de virksomheder, der i dag benytter verdenshavene til transport,« siger Mogens Rødbro fra IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere