ComON tager på polarekspedition

En polarekspedition vil med hjælp fra innovative opfindelser kortlægge Nordpolens tilstand, så fremtidige katastrofer kan undgås. ComON følger ekspeditionen.

I øjeblikket er der ikke nok kendskab om, hvor hurtigt isen på Nordpolen smelter. Det skal Vanco Artic Survey gøre op med.

Under ledelse af Pen Hadow skal Vanco Arctic Survey i 2008 kortlægge tykkelsen af is- og snelag på Nordpolen, så klodens forskere får bedre materiale at arbejde med. Ekspeditionen har krævet et tidskrævende forarbejde, hvor ny teknologi er blevet skabt og hardware, der kan udstå de ekstreme betingelser, er blevet konstrueret.

Ekspeditionens oplysninger kan give et præcist tidspunkt for nedsmeltning af Nordpolens islag og derved hjælpe verdens regeringer med at forberede sig til konsekvenserne, mener Pen Hadow.

»Alle de omtalte fænomener vil forekomme. Derfor er det vigtigt, at vi ved hvornår, så vi kan begynde at tage de rigtige forholdsregler,« siger siger Pen Hadow.

Hvis den globale vandstand stiger, trues flere områder af forurening. For eksempel er undergrundskilder i Thailand, Mellemøsten, Kina, Vietnam og enkelte stillehavsøer allerede nu ofre for saltvandsforurening.

En anden åbenbar trussel er oversvømmelser. Cirka 80 procent af Maldivernes 1.200 øer ligger ikke mere end en meter over havoverfladen. Det kan betyde, at 360.000 indbyggere kan blive tvunget til at flytte inden for de næste 50 år.

Teknologiske krumspring

I øjeblikket er der ingen satellitter, der dækker de to højeste breddegrader af jordens overflade. Derfor skal man have det avancerede udstyr med helt ud på isen.

Det har sat krav til ekspeditionens udstyr. For eksempel har teamet specialdesignet en firekilo impulsradar, der normalt vil veje 100 kilo. Det har taget to år at udvikle aggregatet.

Hadow forventer også at sende "nærmest" direkte videooptagelse filmet på Nordpolen. Det sker via et specialbygget, multi-iridium-modem. Fast-antenne-systemet skal transmittere fem minutters webcam-kvalitet-optagelse dagligt ved brug af soldrevne batterier. Overførselshastigheden bliver 5 KB per minut, hvilket er den hurtigste hastighed, der på nuværende tidspunkt er mulig via den eneste anvendelige satellit i området: InMarSat.
________________________________________

ComON er tilknyttet som mediepartner på polar-projektet, så frem til sommeren 2008 følger vi projektet. ComON sætter fokus på den informationsteknologi, der gør ekspeditionen mulig. Havforskere og klimaforskere ved University of Cambridge samt med US Naval Postgraduate School, NASA, Englands meteorologiske institut (UK Met Office) og ESA (The European Space Agency) er også involveret i projektet.
Ekspeditionen er i gang fra februar til juni 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere