Artikel top billede

Krak tæsker Google: Gade-fotos lagt på nettet

Nu er der nærbilleder fra København, Århus og Odense.

Google begyndte sidste år at affotografere det ganske land for at bringe funktionen Street View til Danmark. Men Google bliver nu overhalet på målstregen.

Krak kan i dag åbne døren til den nye tjeneste Gadefoto.

Som navnet antyder, så er der tale om en tilføjelse til korttjenesten. Ved at klikke på fanebladet Gadefoto kan man zoome helt ned på gadeniveau og få et meget præcist indtryk af det område, man søger information om. Her er for eksempel en virtuel gåtur nær Rådhuspladsen i København.

Der er dog kun billeder fra København, Odense og Århus. Og Eniro har ingen aktuelle planer om at tage billeder i andre danske byer.

Krak er ejet af Eniro, og affotograferingen er et koncernprojekt, så man kan også finde nærbilleder på Eniros svenske og finske portaler.

Privatlivets fred
Der er visse begrænsninger af den omfattende affotografering. Personer og nummerplader er forsøgt anonymiseret.
Anonymiseringen sker automatisk, og det er derfor langt fra sikkerhed for, at personer og biler ikke kan genkendes.

På nogle gader er personerne nærmest digitalt halshugget, hvor de på andre er ganske let genkendelige. Derfor opfordrer Krak til, at man kontakter firmaet, hvis anonymiseringen har fejlet, og man finder sig selv på billederne.

Kraks pr-chef Charlotte Kjærulff oplyser til ComON, at den automatiserede anonymisering heller ikke kan tage højde for pinlige situationer, men om Krak har taget pinlige billeder i stil med Googles vil kun tiden – og måske nysgerrige ComON-læsere – vise.

Google senere i år
Når Google bliver færdig med sit danske fotoprojekt, så bliver det med et meget større udsnit af Danmark. Det forventes at blive inden udgangen af 2010.

De Gule Sider har også eksperimenteret med gadefotos. Firmaet har dog indtil videre begrænset sig til Strøget i København.

Krak oplyser, at deres biler har kørt 1.700 kilometer og taget billeder af gader og bygninger. Der er i alt taget 2,7 millioner billeder som det tog fire uger at indsamle. Alle billeder er taget i sensommeren sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere