Geni eller bedrager? Den 28-årige tysker Kim Schmitz er blevet kaldt mange ting, og spørger man ham selv, så betegner han sig som en slags super-hacker, en krydsning mellem James Bond og Kevin Mitnick. Bare med den lille forskel, at Schmitz er en forretningsmand, der excellerer i den svære kunst at iscenesætte sig selv på forunderlig vis.
Det begyndte med dot.com-eufori og New Economy. Den gryende branche havde brug for ledefigurer - og fandt Kim Schmitz, der på ene side præsenterede sig selv som hacker og IT-ekspert, på den anden side som playboy og forretningsgeni. Investorerne stod nærmest i kø for at investere i den unge mands firma.
Efter den 11. september greb Schmitz chancen og meddelte verden, at han havde dannet en super-hackergruppe, YIHAT, som skulle hacke sig ind i banksystemer og opspore Bin Ladens millioner. Først hed det sig, at YIHAT havde omdirigeret 20 millioner dollar fra Al-Queda-terrororganisationen til Schmitz's egen konto. Siden forlød det, at pengene var sendt til Greenpeace - men en bekræftelse, den kom aldrig.
I det hele taget har det været meget svært at få beviser for Kim Schmitz' påstande om fantastiske super-hacker-aktioner nu og tidligere. Den tyske hacker-scene, samlet i den berømte Chaos Computer Club (CCC), har rystet på hovedet og kvitteret Schmitz' pralerier ved at hacke og vandalisere hans hjemmeside flere gange.
Det foreløbige højdepunkt i sagaen om den 28-årige forretningsmand har udspillet sig i de sidste måneder. De tyske myndigheder begyndte allerede i efteråret 2001 at kaste søgelyset mod Schmitz - ikke som følge af hans mange påstående hacker-aktioner, men fordi han er involveret i lyssky finansielle transaktioner.
Efterforskningen mod Schmitz førte til en anklage om insider-handel for omkring 10 millioner kr. med aktier i LetsBuyIt.com. Schmitz undgik anholdelse ved at flygte til Thailand den 11. januar - og på hans hjemmeside kimble.org varslede den 28-årige at han ville begå selvmord.
Det skal dog ikke tages bogstaveligt, men metaforisk - Kim Schmitz er i mellemtiden død, og nu genopstået som "Royal Highness Kimble The First", fortæller hjemmesiden. De tyske myndigheder lod sig dog ikke forvirre af hans fortsatte selviscenesættelse på nettet, og sendte en anmodning til de thailanske myndigheder om at få ham anholdt og udleveret.
Politiet i Bangkok kunne sidste fredag anholde Schmitz, som dermed fik nyt stof til sin hjemmeside - kakerlaker, 20-mand-celler og det thailandske fængselssystem er det seneste tema på super-hackerens internet-podium. Den manglende begejstring var åbenbart gensidig, og thailænderne satte allerede tirsdag den 28-årige på et fly til Tyskland, hvor han blev anholdt ved ankomsten i München samme dag.
Schmitz seneste opholdssted er et fængsel i Stadelheim. På hjemmesiden kan man nu sende en trøstende e-mail til den passende adresse prison@kimble.org.