ComON 12: Nye toner fra Microsoft

Monopol er ikke nødvendigvis lykken erkender softwaregiganten Microsoft, der derfor varsler øget åbenhed og hilser konkurrence velkommen.

Retssager om monopolstatuts og Open Source-softwarens opblomstring har medført mange negative historier om Microsoft de senere år. Men nu har softwaregiganten besluttet at gå i kamp mod det blakkede ry som det store onde imperium.

Større åbenhed og ansvarlighed er således de nye pejlemærker.

»Vi vil se åbenheden brede sig de kommende år,« siger Micosofts danske direktør Klaus Holse Andersen i et interview med ComON.

Han nævner Microsofts tilbud til alverdens regeringer om at få adgang til kildekoden i Microsofts populære styresystem Windows. En lang række universiteter, heriblandt Aarhus Universitet, har også fået adgang til de bagvedliggende koder.

Den øgede åbenhed kommer som en erkendelse af, at det ikke nødvendigvis er lykken at have monopol, som Microsoft har det på flere felter inden for software.

Hvis Microsofts dominans fortsætter, frygter Klaus Holse Andersen, at brugerne vil se sig selv som gidsler på Microsofts platform. Han hilser derfor konkurrencen fra Open Source softwaren velkommen, ud fra filosofien om at folk ikke nødvendigvis vil købe det, de vil bare gerne have muligheden for at kunne vælge.

De amerikanske myndigheders anklager om, at Microsoft udnytter sin monopolstatus har sendt alvorlige chokbølger gennem softwarekoncernen og har ført til formuleringen af den nye åbne strategi.

»Monopolsagen har givet Microsoft et image, som er svært at genkende internt i virksomheden,« siger Klaus Holse Andersen og tilføjer:

»Initiativet til den nye strategi kommer helt fra toppen af.« Han refererer dermed til Microsofts to topchefer Bill Gates og Steve Ballmer.

Læs resten af historien i denne uges udgave af IT-avisen ComON, der havner hos abonnenterne torsdag morgen.

I denne uge har ComON fokus på projektorer. Læs bl.a.

Pæren er dyr i drift
Den dyre pære i projektoren skal udskiftes løbende. Selv om apparatet koster fra 15.000 og opefter, skal der påregnes en betragtelig driftsomkostning til pærer. Noget som både er nemt og dyrt at glemme.

Lys på den dyre pære
Producenterne af projektorer er uenige om, hvorfor pærerne koster fra 2000 til 8000 kroner. Nogle indrømmer profit som motiv, mens andre peger på høje produktionsomkostninger.

Silikonechip med krystaller er næste skridt
Opløsningen bliver højere og prisen bliver lavere, når silikonechips dækkes med flydende krystaller. Det er fremtiden ikke bare for projektorer, men også for alle mulige andre digitale displays.

I uvante omgivelser
Rystelser, snavs og fugt er nogle af udfordringerne, når projektorerne rykker uden for de trygge mødelokaler og ned i den københavnske metro.

Sløv start for trådløse projektorer
Det er småt med interessen for de trådløse projektorer, der kommer til kort, når der skal vises store billeder og videoklip på projektoren.

Valget står mellem to teknolgier
Projektormarkedet står i dag primært mellem to teknologier - DLP og LCD. De har hver deres forcer og ulemper. Men forskellene er ved at blive udlignet i takt med, at priserne falder.

Læs også...

Rod i licenserne
Hver anden virksomhed i Danmark kan ikke redegøre for, hvilken software de ligger inde med, skønner IT-Brancheforeningen.

Hotspot skifter navn
Knapt har man vænnet sig til begrebet hotspot, før den trådløse zone officielt skifter navn til Wi-Fi Zone.

Dell: Blæk skal købes via nettet
Dell lancerer i denne uge sine første printere nogensinde. Det drejer sig om to sort-hvide laserprintere og en inkjet printer med scanner og fax-funktion. Blækket skal købes via nettet.

Apple går efter server-rummene
I et nyt initiativ har Apple Danmark udvidet deres Apple Solution Experts program, til også at omfatte Print & Publishing området. Dermed retter Apple bl.a. også sigtekornet mod serverrummene. Her skal serverslaget vindes af Apple Xserve og Xserve RAID.

Og meget mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering