ComON 12: Nye toner fra Microsoft

Monopol er ikke nødvendigvis lykken erkender softwaregiganten Microsoft, der derfor varsler øget åbenhed og hilser konkurrence velkommen.

Retssager om monopolstatuts og Open Source-softwarens opblomstring har medført mange negative historier om Microsoft de senere år. Men nu har softwaregiganten besluttet at gå i kamp mod det blakkede ry som det store onde imperium.

Større åbenhed og ansvarlighed er således de nye pejlemærker.

»Vi vil se åbenheden brede sig de kommende år,« siger Micosofts danske direktør Klaus Holse Andersen i et interview med ComON.

Han nævner Microsofts tilbud til alverdens regeringer om at få adgang til kildekoden i Microsofts populære styresystem Windows. En lang række universiteter, heriblandt Aarhus Universitet, har også fået adgang til de bagvedliggende koder.

Den øgede åbenhed kommer som en erkendelse af, at det ikke nødvendigvis er lykken at have monopol, som Microsoft har det på flere felter inden for software.

Hvis Microsofts dominans fortsætter, frygter Klaus Holse Andersen, at brugerne vil se sig selv som gidsler på Microsofts platform. Han hilser derfor konkurrencen fra Open Source softwaren velkommen, ud fra filosofien om at folk ikke nødvendigvis vil købe det, de vil bare gerne have muligheden for at kunne vælge.

De amerikanske myndigheders anklager om, at Microsoft udnytter sin monopolstatus har sendt alvorlige chokbølger gennem softwarekoncernen og har ført til formuleringen af den nye åbne strategi.

»Monopolsagen har givet Microsoft et image, som er svært at genkende internt i virksomheden,« siger Klaus Holse Andersen og tilføjer:

»Initiativet til den nye strategi kommer helt fra toppen af.« Han refererer dermed til Microsofts to topchefer Bill Gates og Steve Ballmer.

Læs resten af historien i denne uges udgave af IT-avisen ComON, der havner hos abonnenterne torsdag morgen.

I denne uge har ComON fokus på projektorer. Læs bl.a.

Pæren er dyr i drift
Den dyre pære i projektoren skal udskiftes løbende. Selv om apparatet koster fra 15.000 og opefter, skal der påregnes en betragtelig driftsomkostning til pærer. Noget som både er nemt og dyrt at glemme.

Lys på den dyre pære
Producenterne af projektorer er uenige om, hvorfor pærerne koster fra 2000 til 8000 kroner. Nogle indrømmer profit som motiv, mens andre peger på høje produktionsomkostninger.

Silikonechip med krystaller er næste skridt
Opløsningen bliver højere og prisen bliver lavere, når silikonechips dækkes med flydende krystaller. Det er fremtiden ikke bare for projektorer, men også for alle mulige andre digitale displays.

I uvante omgivelser
Rystelser, snavs og fugt er nogle af udfordringerne, når projektorerne rykker uden for de trygge mødelokaler og ned i den københavnske metro.

Sløv start for trådløse projektorer
Det er småt med interessen for de trådløse projektorer, der kommer til kort, når der skal vises store billeder og videoklip på projektoren.

Valget står mellem to teknolgier
Projektormarkedet står i dag primært mellem to teknologier - DLP og LCD. De har hver deres forcer og ulemper. Men forskellene er ved at blive udlignet i takt med, at priserne falder.

Læs også...

Rod i licenserne
Hver anden virksomhed i Danmark kan ikke redegøre for, hvilken software de ligger inde med, skønner IT-Brancheforeningen.

Hotspot skifter navn
Knapt har man vænnet sig til begrebet hotspot, før den trådløse zone officielt skifter navn til Wi-Fi Zone.

Dell: Blæk skal købes via nettet
Dell lancerer i denne uge sine første printere nogensinde. Det drejer sig om to sort-hvide laserprintere og en inkjet printer med scanner og fax-funktion. Blækket skal købes via nettet.

Apple går efter server-rummene
I et nyt initiativ har Apple Danmark udvidet deres Apple Solution Experts program, til også at omfatte Print & Publishing området. Dermed retter Apple bl.a. også sigtekornet mod serverrummene. Her skal serverslaget vindes af Apple Xserve og Xserve RAID.

Og meget mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere