Microsoft opgiver aktieoptioner

Microsoft vil skabe mere gennemsigtighed i selskabets regnskaber og går derfor væk fra aktieoptioner til ledende medarbejdere.

Softwaregiganten Microsoft har overraskende meddelt, at det ikke længere vil give ledende medarbejdere aktieoptioner. Fra 1. september får cheferne istedet rigtige aktier.

Ændringen kommer for at skabe mere gennemsigtighed i selskabets forpligtigelser og kan få store konsekvenser for andre teknologivirksomheder i både USA og Europa. Det skriver Børsen.

Investorer har kritiseret at det er svært at se hvor store beløb Microsoft har forpligtet sig for ved udstedelse af aktieoptioner, da de typisk ikke bogføres som en udgift. Og det er store beløb, der er tale om. Microsoft har selv oplyst at selskabets overskud i 2002 var blevet 32 procent lavere, hvis selskabet havde udgiftsført aktieoptionerne udstedt til ledende medarbejdere.

En anden forklaring på det pludselig skifte, er at Microsoft i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2002 i næste uge, forventes at ville udbetale dividende til aktionærerne for første gang i selskabets historie.

Med aktieoptioner går cheferne glip af dividenden, der anslås at blive på op til 65 mia. kroner. Med rigtige aktier vil cheferne få del i eventuel fremtidig dividende.

Meddelelsen om skiftet fik Microsofts aktier på børsen i New York til at falde. Det skyldes primært, at selskabet fremover vil inkludere udgiften til aktieoptionsprogrammerne i dets regnskaber og dermed sænkes selskabets overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere