Microsoft slår igen: Chrome er farlig

Microsoft opfordrer sine kunder til at holde sig langt væk fra browsertilføjelsen, der kan give Internet Explorer Chrome-egenskaber.

Google forsøger at snige Chrome-browseren ind af bagvejen hos Explorer-brugere. Men den mission har Microsoft ikke tænkt sig at ignorere.

Med browsertilføjelsen Chrome Frame bliver Explorers indmad udskiftet med Chromes. På den måde kommer Explorer-brugere for eksempel til at anvende javascript-motoren V8 fra Chrome, uden at de skal udskifte deres vante brugerflade.

Men Google får ikke lov til at snige ulven ind i fåreflokken så let. Microsoft har straks udsendt en advarsel:

“I Internet Explorer 8 har vi lavet omfattende forbedringer og opdateringer for at gøre browseren mere sikker for vores kunder. Når man tager de generelle sikkerhedsproblemer med plug-ins i betragtning og især problemerne i Google Chrome, så kan Google Chrome Frame fordoble truslen fra malware og ondartede scripts. Vi ville hverken opfordre vores venner eller familie til at tage den risiko,” skriver Microsoft og henviser til de seneste risikovurderinger fra NSS Labs.

Det var NSS Labs, der for nylig udnævnte Internet Explorer til at være den bedste browser til at beskytte mod angreb. Det skal dog tilføjes, at samme rapport var sponseret af Microsoft.

Google har allerede svaret igen, at der på ingen måde er tale om forøgede trusselsmuligheder ved at bruge tilføjelsen, da Chrome Frame tager sikkerhedsredskaberne fra Chrome med sig over i Internet Explorer.

Hvorfor en sniger?
Selve baggrunden for at lave en ”Gør-IE-til-Chrome”-tilføjelse skyldes ifølge Google, at man ikke vil lave krumspring i koderne til det kommende Google Wave for at Wave kan benyttes på IE-versioner, som blandt andet mangler HTML5-understøttelse.

I stedet har man lavet tilføjelsen, så der i stedet kan bruges kræfter på at arbejde med Google Wave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere