Forældre udspionerer børnenes færden på nettet

Flere forældre bruger keyloggere til at følge med i, hvad børnene skriver på nettet. Men foreningen Børns Vilkår advarer mod at overvåge børnene.

Det er nok de færreste forældre, som kunne finde på at installere et overvågningskamera i børneværelset. Men et stigende antal forældre installerer overvågnings-programmer på børnenes computere, som giver mulighed for at følge med i alt, hvad børnene foretager sig online. Jysk Detektiv og Vagtservice i Aalborg får ofte henvendelser fra forældre, der ønsker at følge børnenes færden på nettet.

»Jeg anbefaler dem at købe en key logger, når de gerne vil overvåge deres børn. Så kan de se alt, hvad der bliver chattet om, og hvis de besøger datingsider for eksempel,« siger privatdetektiv Sture Baggenæs til Ritzau.

Detektivfirmaet sælger selv overvågningsudstyret for 600-700 kroner.

Hos foreningen Børns Vilkår har man forståelse for forældrenes bekymring, men formand Peter Albæk advarer kraftigt mod at installere keyloggere.

»Det svarer til at sætte et kamera op i deres værelse og overvåge dem. På den måde bryder vi deres privatsfære, og børn har krav på privatliv, ligesom de har krav på at være alene med kammeraterne, uden at vi skal høre, hvad de taler om,« siger han til Ritzau.

Han mener at forældrene i stedet bør sætte sig ind i, hvad børnene laver, og snakke med børnene om sikker adfærd på nettet.

Børns Vilkår opfordrer desuden til, at der bør vedtages lovgivning som forbyder det såkaldte »grooming«, hvor voksne under falsk identitet opsøger børn på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere