Masseflugt fra TDC

Medarbejdere formeligt flygter fra TDC i øjeblikket. Det er især de akademiske medarbejdere, der er utilfredse med den stramme økonomiske kurs og usikkerheden i ansættelsesforholdene. Senest har TDC frasolgt drift, udvikling og vedligeholdelse af mobilnettet - og om lidt kommer turen til fastnettet.

Det går ikke så telefantastisk for TDC for tiden. Især ikke efter den tidligere monopolvirksomhed i 2006 solgte 88 procent af firmaet til udenlandske kapitalfonde. Det blev startskuddet til en større renovering af arbejdsgange og ledelsesprocesser, ligesom der er blevet solgt grundigt ud af firmaets fysiske besiddelser, lige fra ejendomme og selskaber til firmabiler og malerier.

Kapitalfondene er med i spillet for at se kontante resultater - jo færre udgifter, jo mere overskud. Og det er sandsynligvis dén slankekur, der har bevirket en større medarbejderflugt den sidste tid. En ny opgørelse viser, at 22 procent af TDC's akademikere har sagt op og fundet andet arbejde inden for det sidste år. Andre fagforbund melder om opsigelser fra op mod 10 pct. af medarbejderstaben.

TDC erkender, at der er et problem med især den store afgang af akademikere:
»Der er ingen tvivl om, at vi gerne ser tallet lavere. Omvendt er afgangen nok ikke så usædvanlig for en virksomhed, der skal forandre sig så meget, som TDC skal,« udtaler teleselskabets HR-direktør Jesper Theill Eriksen diplomatisk.

Og mens de modige og de desperate tager konsekvensen og forlader skuden, så er der et stigende sygefravær at spore blandt de tilbageblevne medarbejdere. Tallene for 2006 viser, at sygefraværet steg med omkring 5 procent efter kapitalfondenes opkøb og den deraf følgende stramme økonomiske politik, som koncernchef Jens Alder står i spidsen for.

Og slankekuren er endnu ikke overstået... I dag (torsdag) får medarbejderne i TDC ifølge epn.dk besked om, at selskabet har solgt driften af mobilnettet til enten Ericsson. Denne oplysning afviser TDC dog endnu at kommentere, men Ericsson bekræfter overtagelsen af driften og henviser til eftermiddagens pressemøde i Nørregade, hvor salget skulle blive offentliggjort.

Salget af fastnettet vil påvirke ansættelsesforholdene for godt 2.000 medarbejdere i TDC.

Lige så sikkert burde det være, at teleselskabet planlægger at udlicitere driften af deres fastnet - en udmelding, der i øvrigt overraskede mange, da forhenværende direktør Henning Dyremose tidligere har fastslået, at netop fastnettet er TDCs kernekompetance.

ComON følger sagen om salget...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere