Med priser på op omkring 100 kroner per megabyte bliver det hurtigt meget dyrt lige at tjekke din Facebook eller mail på ferien.
Der er dog flere måder, hvorpå du kan undgå at blive flået af dit teleselskab.
Du er bedst stillet i EU
EU har gjort forholdsvis meget for at få priserne ned på et bare nogenlunde tåleligt niveau.
For det første er der indført et krav om, at dit teleselskab skal stoppe op for dataforbruget, når du rammer 450 kroner. Inden du rammer grænsen, skal de advare dig med en sms.
Det sker for at undgå historier som eksempelvis direktøren, der fik en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.
Men der er ligeledes sat et prisloft på tale, sms og data. Derfor koster en megabyte normalt lidt under 20 kroner, så længe du er i EU.
Brug lokal Wi-Fi
Dog kan det blive meget billigere. Slå dataroaming helt fra på din telefon og benyt i stedet en lokal trådløs internetforbindelse.
På mange hoteller er det i dag gratis eller kan købes til en ganske fornuftig pris. Samtidig bruger mange caféer og lignende gratis Wi-Fi som et salgsargument til at lokke dig ind.
Du kan jo også altid være heldig bare at finde et åbent netværk, der hvor du befinder dig.
Har du først adgang til Wi-Fi, så kan du benytte dig af voip-tjenester som eksempelvis Skype til at ringe fra. Det koster ikke mange håndører, og er stort set med garanti billigere end at benytte mobilnettet.
Køb et taletidskort
Hvis du ikke vil være begrænset af kun lige at have adgang til din smartphones lyksageligheder, når du er på hotellet, kan du med fordel købe et lokalt taletidskort.
Find en lokal sælger og undersøg, ved hvilket kort du får den billigste megabyte-pris.
I mange lande kan du finde et taletidskort til omkring 100 kroner, hvor du betaler cirka 2 kroner per megabyte. Det er ikke helt vildt billigt, men det slår bestemt roamingtaksten.
Hvis du selv har gode erfaringer med et specifikt taletidskort i udlandet, så del dem venligst i debatten herunder.