Nu er Garmins GPS-mobil endelig på vej

Den længe ventede Nüvifone fra Garmin er omsider ved at finde vej til de danske butikshylder efter mange omveje. Mød den smarte GPS-mobil her.

Nu er Garmin og Asus i fællesskab blevet færdige med Nüvifone A10, som er en kombineret mobiltelefon og GPS.

Telefonen ventes i handlen den 10. juni og kommer til at ligge i den dyre ende med en pris på 3.574 kroner inklusive abonnement for de første seks måneder.

Nüvifone har været længe undervejs. Vi omtalte den tilbage i 2008, hvor den i en tidligere version kunne købes i USA.

Markedet myldrer med smartphones, og mange af dem kan også finde vej ved hjælp af en GPS-funktion, så hvordan adskiller Nüvifone sig lige fra konkurrenterne?

- Vi mener, at der mangler en smartphone, hvor GPS og telefon er ligeværdige, siger Michael Povlsen fra Garmin Danmark og fortsætter:

- For eksempel sætter du bare Nüvifone i holderen i bilen, så er det en GPS med alle de funktioner, som du er vant til. Du skal ikke ændre eller indstille noget, og samtidig fungerer den som håndfri telefon via Bluetooth, fortæller Michael Povlsen.

Med en højttaler indbygget i holderen skulle det endda være til at føre en samtale selv ved hurtig kørsel.

Masser af navigation

Navigationsfunktionerne er integreret i A10 på den måde, at brugeren eksempelvis kan navigere til en adresse, som findes i en e-mail eller sms-besked, på et websted eller i kontaktlisten.

A10 kan navigere til en position, som er geo-tagget på fotos taget med det integrerede kamera eller downloaded fra nettet eksempelvis fra panoramio.com.

Telefonen har desuden en fodgængerfunktion og egner sig til bynavigation, til fods eller med bus og tog, og der er mulighed for at købe og bruge cityXplorer-kort, som gør det muligt at benytte offentlig transport i ruteplanlægningen.

Nüvifone A10 er en 'all-in-the-box'-løsning. Det vil sige, at der ikke er behov for yderligere installation eller download af software.

I kassen ligger telefon, bil-holder, bil-lader og 220 volt lader. A10 er præinstalleret med kort over hele Europa, og har i øvrigt alle de navigationsfunktioner, man forventer at finde i en almindelig bil-GPS.

Android styresystem

A10 er baseret på Android version 1.6, hvilket er den næstnyeste version af Googles styresystem. Android 2.1 er ude, men der kommer ikke en Nüvifone med Android 2.1 lige med det første.

- For det første får vi på den måde et halvt år til at perfektionere vores Android 2.1-telefon. For det andet har vi faktisk indbygget stort set alle de nye faciliteter fra Android 2.1 i vores A10, siger Michael Povlsen og nævner, Exchange og to fingres knibe- og sprede-bevægelser til den trykfølsomme skærm.

Tager man et billede med telefonens fem megapixel kamera, så bliver billedet automatisk tagged med data om, hvor det er taget. Sender man så billedet via MMS, kan modtageren bruge billedets geo-data til at navigere efter.

En anden ny funktion er, at hvis man går ind på en kontakt, så spørger Nüvifone, om man vil ringe, sms'e eller køre til kontakten. Derudover kan man skræddersy Nüvifone i alle retninger med apps fra det store apps-supermarked Android Market.

Telefonen markedsføres i samarbejde med Telenor og et abonnement til knap 600 kroner om måneden indbefatter fri sms og MMS, en gigabyte datatrafik og 12 timers taletid.

Finder fartkameraer

Blandt de såkaldte lokalitetsbaserede tjenester i telefonen er følgende:
TMC - Realtime TMC oplysninger (Traffic Management Control).
Flytider - Oplysninger om flyafgange og ankomsttider samt information om forsinkelser.
Valutakurser - Online valutakurser og omregner.
Google Local - Søg via Google Local og find lokale forretninger, åbningstider og telefonnumre.
Vejrudsigter - Lokale vejrudsigter eller vejrudsigt for den valgte destination.
Navnebogen - Søg efter personer, forretninger og telefonnumre.
Fartkameraer - Online opdatering af fartkameraernes placering og bliv advaret, hvis de optræder på ruten.
Ciao vennefinder - Via sociale netværk og GyPSii holdes man opdateret om kollegaer og forretningsforbindelsers position.

Af smartphone-applikationer kan man vælge imellem Google Search, Gmail, Google Calendar, Google Talk, Google Maps med Street View, YouTube, Picasa og Panoramio.

Specifikationer:
Netværk: HSPA DL: 7.2 Mbps / UMTS 2100/900 / Edge/GSM/GPRS 850 / 900 / 1800 / 1900
Taletid: Op til 12 timer (2G) og 10 timer (3G)
Standbytid: Op til 600 timer
Skærm. 3,2 tommer trykfølsom
Hukommelse: 512 MB SDRAM + 512MB SLC + 4GB eMMC Flash
GPS: Qualcomm GPSOne G7 (Assisted GPS, Aided GPS og standalone GPS understøttes).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere