Artikel top billede

Microsofts erobringstogt: Sådan kan penge købe alt

ComputerViews: Microsoft lukker gigantiske partneraftaler og køber op i et hidtil uset tempo og for hidtil usete beløb. Det hovedrige selskab er blevet presset ud af de magelige dyner. Nu brager det løs.

ComputerViews: Det er kun et år siden, at Microsofts Steve Ballmer med fuld honnør og med bøjet nakke erkendte, at Microsoft var kommet en hel udviklingscyklus bagud på mobil-markedet.

Siden er der for alvor kommet gang i suppegryden hos Microsoft, der har indledt en offensiv mod kommunikationsmarkedet af for Microsoft hidtil usete dimensioner - først med den store partneraftale med Nokia, siden med en stor partneraftale med selskabet bag BlackBerry og nu med opkøbet af Skype, der er Microsofts største nogensinde.

På spanden - går 'all in'

Både aftalen med Nokia, med Resarch in Motion og opkøbet af Skype viser, at Microsoft har erkendt, at selskabet befinder sig på en plads i markedet, som kræver offensive tiltag.

Det er for Microsoft en ny type erkendelse at nå frem til, at andre selskaber - Apple, Google og Facebook - er så store og fremgangsrige, at Microsoft ikke er i stand til at nå på omgangshøjde uden hjælp udefra. 

Både når det gælder partneraftalen med Nokia og købet af Skype, handler det for Microsoft om volumen. Selskabet har brug for at nå ud til millioner af brugere, men har haft svært ved at vokse hastigt nok ad organisk vej.

Og vil bjerget ikke komme til Muhammed, må Muhammed jo komme til bjerget. Microsoft må bevæge sig derhen, hvor brugerne er - og det er hos verdens største mobil-producent og en af verdens største IP-tjenester.

I tilfældet Skype understreges ønsket om volumen af, at Microsoft faktisk allerede har teknologier, der kan det samme som Skype. Men brugerne har Skype, der anvendes til kommunikation af omkring 120 millioner mennesker hver måned.

I peak-perioder har tjenesten 20 millioner brugere online samtidig. I alt stod Skype for håndteringen af 95 milliarder minutters kommunikation - video og samtaler - i første halvår af 2010.

Det er med andre ord ikke så lidt.

Læs også:
Sådan vinder Microsoft smartphone-krigen.

Nokia går i tæt partnerskab med Microsoft.

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype.

Her er planerne med Skype

Samtidig er det givet, at Microsoft har været klar over, at også Facebook og Google har overvejet at købe Skype. Det kan du læse mere om her.

Derfor tjener opkøbet også til at holde Skype og de mange millioner brugere ude af de to rivalers hænder, ligesom Microsoft håber, at selskabets omsætning på annoncering på internettet kan få et ordentligt boost med inddragelsen af Skypes salg på området.

Taber penge

Det har Microsoft brug for, da selskabet taber massevis af penge på dette område, der er dækket af Online Services-divisionen. Det kan du læse mere om her.

Når det gælder Skype-købsprisen på 44 milliarder kroner, der er blevet kritiseret for at være for høj, er det ikke et væsentligt issue for Microsoft.

Selskabet har mere end 250 milliarder kroner stående på bankbogen og det kan derfor købe, hvad det skal være. Og til den pris, som det måtte være.

Microsoft planlægger nu at integrere Skype i en række produkter, men vil samtidig understøtte tjenestens videre vækst. Det kan du læse mere om her.

Microsoft står nufor at skulle håndtere en hel del overlap i blandt andet Windows Live Messenger, der som Skype anvendes til samtaler over internettet.

Erhvervsbrugerne er vigtige

Ligeledes sigter både Skype og Microsoft efter erhvervsbrugerne med tjenester, der kan forbinde pc'er til en PBX.

Her har Microsoft sine serverbaserede unified communications-løsninger, Lync og Lync Online, og Skype sin Skype Connect, og det ligger lige for, at alle Skype-brugerne skal flyttes over på Lync, der dermed - vupti - har 170 millioner brugere.

Microsoft overvejede længe at indgå en partneraftale med Skype, men droppede ideen, fordi selskabet ville have fuld råderet og frie hænder til at gøre med Skype, hvad det vil.

I dette billede ligger det klart, at Skypes muligheder inden for video-samtaler spiller en stor rolle - ikke mindst på mobiltelefonen, hvor Microsoft ser muligheder i skypede videosamtaler via Windows Phone Mobile.

Som med alt andet, der involverer Microsoft og selskabets enorme produktvifte, er det samlede billede en kompleks størrelse.

Alligevel er det sandsynligt, at Microsofts marketingafdeling snart vil begynde at slå på tromme for Nokia-telefoner baseret på Windows Phone med integreret Skype-videofunktion.

Og du kan helt sikkert ligeledes regne med, at Skype snart vil kunne åbnes i Outlook og Office og sikkert også via Xbox.

Læs også:
Sådan vinder Microsoft smartphone-krigen.

Nokia går i tæt partnerskab med Microsoft.

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere