Artikel top billede

Kun spredt opbakning til CSC-konflikt i fagforbund

Det er så som så med opbakningen til Prosas konflikt med CSC. Se her, hvad de øvrige store it-fagforbund mener om balladen.

Læs alt om den store konflikt mellem Prosa og CSC.

"Vi bakker Prosa op."
 
Det siger Frederik Dehlholm, formand for fagforbundet Dansk Magisterforenings Privatansatte, der ligesom Prosa har medlemmer ansat hos den konfliktramte it-kæmpe CSC. 

Frederik Dehlholm fortæller, at medlemmerne med job hos CSC beskæftiger sig med en bred vifte af arbejdsfunktioner, blandt andet it-arkitektur, systemudvikling og specialiserede driftsfunktioner.
 
"Vores overenskomster ligner hinanden på rigtigt mange punkter. Vi har den samme tryghedsaftale og stort set de samme overarbejdsregler og lønsystemer," siger Frederik Dehlholm.
 
Derfor følger fagforbundet den verserende konflikt mellem CSC og Prosa nøje og støtter samtidig Prosa i konflikten, fortæller formanden.
 
"Vi bakker Prosa op overfor ledelsens meget hårde fremfærd. Vi støtter Prosa. Det er også i vores egen interesse. Det kan jo også nemt komme til at gå ud over os, hvis de forringelser bliver gennemført," siger Frederik Dehlholm.  

Fik samme tilbud fra CSC 

Han fortæller, at CSC's ledelse tidligere har indkaldt Akademikerklubben uden for det normale tidspunkt for overenskomstforhandling.
 
"Og vi kunne ikke se nogen grund til at begynde at forhandle forringelser af vores overenskomst midt i en overenskomstperiode," siger Frederik Dehlholm.
 
Samtidig fortæller han, at Akademikerklubben i denne forbindelse fik forelagt de samme punkter til forhandling, som Prosa nu er i åben konflikt om.
 
"Det lyder som om, at CSC vil have det hele. Og det er jo en kæmpe portion, som man nok ikke sådan lige får folk til at sluge. Det er ikke sjovt at få så væsentlig en forringelse," siger han. 
 
Vil ikke blande sig i konflikten
Hos Ingeniørforeningen, der normalt har et godt samarbejde med Prosa, har man et ukendt antal medlemmer, som arbejder hos CSC.
 
Ingeniørforeningen oplyser, at medlemmerne godt er klar over, at de ikke må udføre konfliktramt arbejde, og at foreningen støtter medlemmerne i dette.
 
Udover dette har Ingeniørforeningen ingen kommentarer til konflikten mellem Prosa og CSC. 
 
Andre CSC-ansatte er organiseret hos fagforbundet Dansk Metal. Her fortæller Keld Bækkelund Hansen, der er forbundssekretær i forhandlingssekretariatet hos fagforbundet:
 
"Vi er ikke blevet bedt om at deltage i en sympatikonflikt, og da konflikten har kørt længe, anser vi det ikke for sandsynligt at vi bliver spurgt."  
 
Har informeret medlemmer hos CSC
Computerworld har også talt med fagforbundet HK Privat, der ligeledes har medlemmer i job hos it-giganten CSC.
 
Her fortæller faglig chef Carlo Søndergaard, at forbundet anser CSC-konflikten for at være Prosas konflikt, men at man har en faglig interesse i CSC som arbejdsplads.
 
"Det er Prosas konflikt, og den forholder vi os som sådan ikke til. Vi har meddelt vores medlemmer på CSC, at de ikke må udføre konfliktramt arbejde. Derfor har vi meddelt vores medlemmer derude, at de ikke må lave arbejde, der normalt udføres af et Prosa-medlem," siger Carlo Søndergaard.  

Læs også:

CSC-konflikt koster Prosa kassen - se prisen her

180 CSC-ansatte får fuld løn uden at røre en finger.

Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.

Lockoutede CSC-medarbejdere: Det er gidseltagning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere