Artikel top billede

Nu bliver det nemmere at få fingre i EU-penge

Nye regler skal gøre det lettere for forskere og virksomheder at søge bevillinger til højteknologisk innovation.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har lovet at gøre ansøgningsproceduren lettere og mere effektiv i forbindelse med økonomisk støtte til teknologisk innovation.

I sidste uge offentliggjorde kommissær for Forskning, innovation og videnskab, Máire Geoghegan-Quinn, nye regler med det sigte at reducere papirarbejdet i forbindelse med at benytte sig af EU's forskningsbevillinger under EU's 7. rammeprogram for forskning (FP7).

Målet med de nye regler er at reducere papirarbejdet og at anspore flere små og mellemstore virksomheder samt højteknologiske opstartsfirmaer til at benytte sig af innovationsstøtten.

Rammebudget på 373 millioner

FP7 har støttet næsten 8.000 projekter ud af flere end 40.000 ansøgninger siden 2007. Næsten alle europæiske universiteter deltager, og herudover er omkring 15 procent af deltagerne små og mellemstore virksomheder. Rammeprogrammets budget er på knap 373 milliarder kroner for perioden 2007 til 2013.

Der blev i sidste uge offentliggjort tre konkrete ændringer.

Der er for det første blevet tilladt en højere grad af fleksibilitet i forhold til udregningen af personaleomkostninger, så bevillingsmodtagerne har mulighed for at bruge deres sædvanlige regnskabsmetoder, når der anmodes om godtgørelse, frem for at være nødt til at tage et helt andet regnskabssystem i brug alene til FP7.

Herudover kan ejere af små og mellemstore virksomheder, hvis løn ikke formelt registreres, nu godtgøres på timebasis for deres arbejde på forskningsprojekter.

Denne godtgørelse vil variere fra omkring 180 kroner til nye forskere til cirka 400 kroner til meget erfarne forskere.

Endeligt vil der blive opsat en ny styringsgruppe til at koordinere de forskellige instanser under Europa-Kommissionen, der er involveret i finansiering af forskning, heriblandt Forskning, innovation og videnskab, Informationssamfundet og medier, erhverv og industri samt Research Executive Agency.

De øverste råd skal godkende

I de fleste tilfælde vil kommissionen lade deltagerne fra igangværende projekter drage fordel af disse ændringer omgående.

"En forudsætning for at levere de bedste resultater er, at forskningsprogrammerne er meget attraktive og tilgængelige for forskerne, det europæiske erhvervsliv og iværksættere, universiteterne og andre forsknings- og innovations-aktører.

Det kræver klare målsætninger og redskaber, konsekvente og stabile regler samt lette og hurtige administrative procedurer," forklarer kommissionen.

De nye regler skal stadig godkendes af Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere