Den vigtigste udvikling inden for offentlig it frem mod 2015 bliver, at internettet bliver brugt mere via tv, og dermed gør tv'et interaktivt.
Det vurderer Dansk Energi, der repræsenterer elselskaberne, som har udrullet fibernet for mere end otte milliarder kroner.
Budskabet fra brancheforeningen i forhold til Danmarks nye digitaliseringstrategi for år 2011 til 2015 er, at også den digitale forvaltning skal med på vognen.
"Hvis man i det offentlige så samtidig tog tv-baseret kommunikation i brug over for borgere og virksomheder, så vil det skubbe på i forhold til efterspørgslen af højhastighedsforbindelser, såsom fibernet," siger konsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.
Han mener, at det er den eneste rigtige vej at gå for det offentlige, fordi man kan spare besøg ude hos borgere og virksomheder.
"I den nuværende strategi er fokus jo primært på løsninger uden visuel digital kommunikation," siger Thomas Woldiderich.
Men tv kan gøre en forskel.
"Interaktivt tv kan gå ind og udfylde et tomrum for borgere, der gerne vil have kommunikation, hvor de både kan se, tale og høre den, som de kommunikerer med."
"Uden nødvendigvis fysisk at skulle sidde i et venteværelse og spilde tiden," siger han.
Infrastruktur på plads
Fibernettet er allerede en vital byggesten i den offentlige it-sektor, den og binder offentlige institutioner sammen på kryds og tværs, forklarer Thomas Woldiderich.
"Og så er fibernettet jo også en forudsætning for, at man kan være mobil med mobilt bredbånd. For LTE forudsætter fibernet til sendemasterne," siger konsulenten.
Nu er det op til politikerne at lave løsninger, der udnytter fibernettets muligheder og samtidig tilpasser sig den digitale sammensmeltning af tv og internet, mener han.
Computerworld taler i denne tid med forskellige aktører om deres forventninger, håb og ideer til strategien, der skal forme fremtidens digitale Danmark.