Billige hovedtelefoner ryster os

Verbatims nyeste hovedtelefoner byder på en interessant funktion: vibration. Men fungerer det egentligt ordentligt, og er det billige headset pengene værd? Vi har testet løs.

Billige hovedtelefoner ryster os

Verbatim er især kendt for sine pålidelige brændbare dvd-skiver, men det er ikke nok. For Verbatim vil også være kendt for ekstraudstyr til pc'en som mus og headset.

Seneste udgave er målrettet computerspillere og hedder "Rapier USB Gaming Headset med vibration".

Headsettet er udført i plastik, og det har en mikrofon, der kan bøjes ned foran munden, hvis du har brug for skvadre løs via IP-telefoni eller snakke med vennerne i online-spil.

Selve hovedtelefonerne er desværre ikke behagelige at have på i længere tid. Vi syntes, de klemte om vores ører, selv om de ikke er oppe i Jørgen Hjorting-kategorien.

Irritationen skyldtes især, at ørepuderne, der er udformet i kunstlæder, er alt for hårde. Når Verbatim samtidig forsøger at afskære eksterne lyde ved at bøje headsettet, så det sidder stramt om hovedet, bliver det ikke bedre.

Lydene er endda ikke helt væk, men der er da en nedsættelse af udefrakommende støj, og det hjælper også, hvis du skruer op for lyden i dit yndlingsspil.

Det er naturligvis praktisk at slippe for omverdenens støj, hvis du er ved at indstille sigtekornet til et perfekt headshot, og konen pludselig råber op om et sprængt vandrør i køkkenet.

Du kan godt klare et stykke tid med headsettet på, men dine ører vil efter flere timers online kamp være mere varme og røde end pølserne hos den lokale skinkekutter.

Nem betjening

Headsettet skal dog have ros for at være nemt at betjene via fjernbetjeningen, der er integreret i USB-ledningen, som forbindes til computeren.

Det er især nemt at skrue op og ned for lyden via to knapper. Faktisk kan der skrues så højt op for lyden, at der nok er nogen læger, der vil brokke sig over decibelniveauet.

Vi nåede ikke at få skruet helt op for headsettet, før vores ører kapitulerede og bad om fred. Der var virkelig hammer på.

Fjernbetjeningen er desuden udstyret med en knap, der gør det muligt at aktivere mikrofonen og dermed tale med venner og familie over nettet. Lyden er god og rimelig fri for (baggrunds)støj.

Den fungerer fint, når der skal kommunikeres i online-spil, og der er en lille knap på fjernbetjeningen, der kan slå lyden fra (så slipper vennerne også for at høre på dit brokkeri, når du endnu engang er blevet pulveriseret af en modstanders granat).

Verbatims store argument for at vælge netop dette headset er, at det er udstyret med vibration. Det skal altså være muligt at "føle" eksplosioner og dermed leve sig endnu mere ind i et spil. Vi testede headsettet med spillet Fallout 3, hvor vi bevæbnet med håndgranater og missilaffyrer gik til angreb på en flok tungt bevæbnede mutanter. Ren selvmordsmission, men der var eksplosioner og kugleregn i massevis.

Desværre var vibrationen ikke rigtig mærkbar. Vi blev i hvert fald ikke slynget rundt i kontorstolen af vibrationerne, der skulle få ørepufferne til at danse mod hovedet. Det var altså ikke rigtig nogen rystende, men nærmere en skuffende oplevelse.

Generelt leverer headsettet udmærket lyd, men seriøse gamere vil nok gå efter et mere helstøbt headset, der ikke er irriterende at have på i længere tid, og som naturligvis også koster en del mere end Verbatims udgave.

Prisen for Rapier USB Gaming Headset med vibration er 249 kroner, og derfor må det betragtes som en discountmodel. Du får da heller ikke et headset i superlækker kvalitet, til gengæld bliver din bankkonto ikke drænet.

Rapier USB Gaming Headset med vibration ender på karakteren 3 ud 6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere