Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tech

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.


Lasergrammofon kan afspille ødelagte lp'er
Det japanske firma ELP har fremstillet en lasergrammofon, der ikke har nogen traditionel pickup, men i stedet bruger laserstråler til at omdanne rillerne i vinylen til musik. ELP påstår endda, at hvis man har en gammel plade, der er knækket, behøver man ikke en gang lime den sammen for at afspille den. Stumperne skal blot placeres i maskinens pladeskuffe, så afspiller ELP Laser Turntable pladen, som om den var hel!
I modsætning til den gammeldags grammofon, hvor pickup-armen sprang flere numre over, når man dansede for vildt til musikken, er ELP'en fuldstændig upåvirkelig af vibrationer og smækken med døre. Pris
Pcworld.dk/art/7544

Se kabel-tv uden kabler I tv'et
Princeton har lavet et transportabelt lille syv tommer WiFi LCD-tv, som kan modtage kabel-tv trådløst i tre timer på et genopladeligt batteri. Princetons nye transportable LCD-tv, PTV-WWTV7 behøver ikke engang være i nærheden af en antenne, da det har en separat tv-tuner, som sættes i antennestikket og dermed sender ens yndlingskanaler via WiFi til selve tv-skærmen. Fuldt opladet kan det fikse lille tv køre i tre timer på det indbyggede litium-ion batteri, men det kan selvfølgelig også køre på strømforsyningen. Tv'et er vandtæt og kan derfor snildt slæbes med på badeværelset eller udenfor, når det småregner. LCD-skærmen har en opløsning på 480x234 og har to-kanals stereohøjttalere.
Indtil videre fås det trådløse tv kun i Japan, hvor det koster 50.000 yen, omkring 2.600 kroner.
Pcworld.dk/art/7546

Godt, men dyrt mediecenter
M1000 fra japanske Shuttle er et mediecenter, der måler 44,2 centimeter i bredden og 7,8 centimeter i højden. Alligevel er der tale om en ganske kraftig pc baseret på en Intel Pentium M 740-processor på 1,73 GHz. Brugen af en mobil, men kraftig, Pentium M-processor gør også, at M1000 er et af de mest stille mediecentre på det danske marked, kun overgået af det fuldstændigt passivt kølede Media Center #1 fra Zitech. Ud over den støjsvage operation er der flere ting, som umiddelbart springer i øjnene, når centeret placeres i stuen. Først og fremmest er det ganske flot og veldesignet i sort højpoleret plastik og med et tydeligt display. Prisen ligger på 14.495 kroner.
Pcworld.dk/art/7495

Advarer hvis du sidder forkert
Homis USB Vision and Posture Reminder er din nakke og rygs bedste ven. Det er en slags "ret ryggen eller jeg kommer efter dig dims" med USB-stik. Den monteres øverst på skærmen og fortæller straks, om man sidder tættere på skærmen end de anbefalede 35 centimeter.
Dimsen begynder nemlig at blinke rødt og hyle, hvis man har været for tæt på skærmen i mere end 15 sekunder.
Lyser den derimod blåt, fortæller den dig, at dit hoved har den korrekte afstand til skærmen. Den koster 27 dollars, omkring 160 kroner, og kan købes på nettet.
Pcworld.dk/art/7543

OriginalModTime: 26-05-2006 09:22:08




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere