Q&A: Sådan virker Googles nye Caffeine-motor

Google har ikke afsløret meget om it-gigantens nye søgemotor, kaldet Caffeine. Men det skal ikke forhindre os i at give dig detaljerne - og endda resultaterne. Se forskellen her og hvordan du selv kan prøve Google Caffeine.

Google er uomtvisteligt verdens største - og nok bedste - søgemaskine.

Også selvom Microsoft drømmer om at få os alle til at bruge deres nye søgemaskine kaldet Bing.

Nu har Google opdateret motoren bag sin søgemaskine. Men hvad er egentlig ændret, og hvad betyder det for dig. Få svaret i denne korte Q&A her.

Q: Hvad er Caffeine?
A: Caffeine er en opdateret udgave af Googles søgemotor - den programmering der finder resultater, når du søger på Google.

Q: Hvor kan jeg prøve den?
A: Google har lagt en såkaldt Web developer preview af Caffeine online, som du kan prøve her.

Q: Hvad er forskellen på Caffeine og den normale søgemotor fra Google?
A: Selve Google-formatet ligner sig selv, men motoren er ændret en smule.. Som sædvanlig afslører Google ikke, hvad der nøjagtigtet er ændret, men den korte forklaring er, at de fleste søgninger kommer marginalt hurtigere frem - og at de kommer frem i en lidt anden rækkefølge. Men for mange vil forskellen måske knapt være mærkbar.

Q: Præcist hvordan kommer søgeresultaterne anderledes frem?
A: Prøv at søge efter "flotte baggrundsbilleder" I både Google og i Caffeine. Resultaterne er praktisk talt ens på første side, hvor de fleste kun kigger. Men hvor den ordinære Google finder lidt over 2.500 resultater, så finder Caffeine over 13.000 resultater.

Søger man til gengæld på en så generel ting som "fodbold", så er resultaterne lidt anderledes mellem den nye og den gamle Google. Indkast.dk er kommet en smule op, men ellers er resultaterne ret ens.

Efterhånden, som der arbejdes videre på Caffeine, kan resultatet ændre sig, men pt. er forskellen ikke så stor. Søg eventuelt selv efter flere eksempler på: http://www2.sandbox.google.com/

Q: Kommer Google til at se anderledes ud med Caffeine?
A: Nej. Caffeine er en intern opdatering af selve søgemotoren. Interfacet skifter ikke.

Q: Hvor meget hurtigere er Caffeine?
A: Et par hundrededele af et sekund i bedste fald. Faktisk er flere af de søgninger, vi har lavet, en lillebitte smule langsommere, men med flere resultater. I andre tilfælde er der en svag forbedring. Men det er ikke noget, vi reelt kan mærke som brugere.

Q: Er det virkeligt alt?
A: Jeps. Google siger dog, at Caffeine ikke er færdig, og der kan komme ændringer over de næste par uger.

Q: Hvordan kan jeg fortælle Google, hvad jeg synes om Caffeine?
A: Når du har søgt på http://www2.sandbox.google.com/ kan du nederst på resultatsiden finde linket " Ikke tilfreds? Hjælp os med at blive bedre", hvor du kan komme med din feedback til Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere