De små bruger mellemmænd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2006.


Danske mellemmænd giver mindre danske virksomheder adgang til ressourcer, som ellers er forbeholdt store virksomheder.

Billigere udviklingsprojekter eller adgang til topkompetencer. Uanset hvad motivet er, så forbindes offshoring af udviklingsopgaver ofte med store udviklingsorganisationer.
Men Geopaq og Astenit er eksempler på danske mellemmænd, der giver mindre og mellemstore danske virksomheder mulighed for at udnytte mulighederne både på fjerne og nære markeder. Geopaq har særligt fokus på Pakistan, mens Astenit outsourcer udviklingsopgaver til Østeuropa.
- Om et it-projekt koster 150.000 kroner eller 700.000 kroner er i en almindelig dansk virksomhed afgørende for om et it-projekt bliver til noget eller aldrig kommer i gang. Derfor kan de fleste godt se mulighederne, når vi får lejlighed til at møde dem og vise, hvad vi kan med offshoring.
Sådan siger Claus Øster­gaard, der er administrerende direktør for firmaet Geopaq, der har specialiseret sig i at offshore .Net-udviklingsopgaver til Pakistan. Han understreger, at der ofte er en tilbøjelighed til at tro, at opgaven kan løses bedre i Middelfart end Lahore.
Det er her, de danske mellemmænd får en betydning. Hvad enten de leverer projektledelse eller alene formidler kontakten til it-servicevirksomheder i andre lande.
- En del danske kunder lægger stor vægt på, at deres udviklingspartner i et lavprisland er så tæt på, at det er praktisk muligt at mødes hyppigt. Det mener de er afgørende for at sikre, at der ikke sker misforståelser, siger civilingeniør Sten Falling, der driver Astenit.
Han har i øjeblikket 110 østeuropæiske it-specialister engageret i projekter for danske kunder. Sten Falling understreger, at der er en stadig større interesse i Danmark for såkaldt nearshoring til it-servicefirmaer i østeuropæiske lande, der kun er en smule dyrere end konkurrenterne i Asien, men til gengæld er lande med forholdsvis stabil infrastruktur, elforsyning og uden naturkatastrofer.

Især sårbarheden i forbindelse med naturkatastrofer har da også fået Geopaqs ledelse, der udover Claus Østergaard består af bestyrelsesformand og hovedaktionær Lars Munch Johansen til at kigge efter partnere i Østeuropa. Men både verdens it-centrum i Silicon Valley uden for San Francisco og den største koncentration af chipproducenter i Taiwan ligger midt i nogle verdens største jordskælvscentre.
Derfor er Claus Østergaard også overbevist om, at Geopaqs nuværende styrke af 100 it-professionelle i Lahore og Islamabad vil blive mere end fordoblet i de kommende år. Men samtidig understreger han, at det er kontoret i København der er knudepunktet i projekterne, fordi det er her projektledelsen foregår.

OriginalModTime: 20-04-2006 14:26:54




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere