De små bruger mellemmænd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2006.


Danske mellemmænd giver mindre danske virksomheder adgang til ressourcer, som ellers er forbeholdt store virksomheder.

Billigere udviklingsprojekter eller adgang til topkompetencer. Uanset hvad motivet er, så forbindes offshoring af udviklingsopgaver ofte med store udviklingsorganisationer.
Men Geopaq og Astenit er eksempler på danske mellemmænd, der giver mindre og mellemstore danske virksomheder mulighed for at udnytte mulighederne både på fjerne og nære markeder. Geopaq har særligt fokus på Pakistan, mens Astenit outsourcer udviklingsopgaver til Østeuropa.
- Om et it-projekt koster 150.000 kroner eller 700.000 kroner er i en almindelig dansk virksomhed afgørende for om et it-projekt bliver til noget eller aldrig kommer i gang. Derfor kan de fleste godt se mulighederne, når vi får lejlighed til at møde dem og vise, hvad vi kan med offshoring.
Sådan siger Claus Øster­gaard, der er administrerende direktør for firmaet Geopaq, der har specialiseret sig i at offshore .Net-udviklingsopgaver til Pakistan. Han understreger, at der ofte er en tilbøjelighed til at tro, at opgaven kan løses bedre i Middelfart end Lahore.
Det er her, de danske mellemmænd får en betydning. Hvad enten de leverer projektledelse eller alene formidler kontakten til it-servicevirksomheder i andre lande.
- En del danske kunder lægger stor vægt på, at deres udviklingspartner i et lavprisland er så tæt på, at det er praktisk muligt at mødes hyppigt. Det mener de er afgørende for at sikre, at der ikke sker misforståelser, siger civilingeniør Sten Falling, der driver Astenit.
Han har i øjeblikket 110 østeuropæiske it-specialister engageret i projekter for danske kunder. Sten Falling understreger, at der er en stadig større interesse i Danmark for såkaldt nearshoring til it-servicefirmaer i østeuropæiske lande, der kun er en smule dyrere end konkurrenterne i Asien, men til gengæld er lande med forholdsvis stabil infrastruktur, elforsyning og uden naturkatastrofer.

Især sårbarheden i forbindelse med naturkatastrofer har da også fået Geopaqs ledelse, der udover Claus Østergaard består af bestyrelsesformand og hovedaktionær Lars Munch Johansen til at kigge efter partnere i Østeuropa. Men både verdens it-centrum i Silicon Valley uden for San Francisco og den største koncentration af chipproducenter i Taiwan ligger midt i nogle verdens største jordskælvscentre.
Derfor er Claus Østergaard også overbevist om, at Geopaqs nuværende styrke af 100 it-professionelle i Lahore og Islamabad vil blive mere end fordoblet i de kommende år. Men samtidig understreger han, at det er kontoret i København der er knudepunktet i projekterne, fordi det er her projektledelsen foregår.

OriginalModTime: 20-04-2006 14:26:54




IT-JOB

PensionDanmark

ML Engineer

MAN Energy Solutions

Principal Expert DevOps

MAN Energy Solutions

Full Stack Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere