Det skal være enkelt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


Hos vindmølleproducenten Vestas er koncernens projektportal et værktøj, der sikrer ensartede processer og sparer tid hos medarbejderen.

De bruger den i udviklingsafdelingen, hvor Vestas-ingeniørerne arbejder med vindkraft og højteknologi. De bruger den i salgsafdelingen, når ordrer tikker ind. Og de bruger den i regnskabsafdelingen, når tallene skal bogføres. Hos vindmølleproducenten Vestas administreres alle projekter i en webbaseret projektportal. Her kan medarbejderne dele data og dokumenter, og samtidig fungerer portalen som en slags tjek-liste, da den er opdelt i såkaldte gates, som hvert enkelt projekt skal passere - inden det er afsluttet.
- Alle medarbejdere, der er involveret i projekter, skal anvende projektportalen. På den måde sikrer vi en ensartet arbejdsgang. Og jo mere ensartede processerne er, jo lettere er det at gå til for medarbejderne. De kan dermed brugen tiden på at udvikle og sælge vindmøller - i stedet for at bruge den på kompliceret it, forklarer Leif Fisker Jensen, manager i Vestas IT, Knowledge Systems. Derfor har Vestas tilstræbt, at hver enkelt projektmedarbejder maksimalt skal bruge fem minutter om dagen på opdateringer på projektportalen.
- Bliver det for kompliceret at anvende, bliver det simpelthen ikke gjort, lyder det fra Leif Fisker Jensen, der tilføjer, at Vestas har en regel om, at medarbejderne ikke må sende dokumenter, der vedrører et projekt, rundt per email - det er kun tilladt at sende links til de dokumenter, der ligger i projektportalen. På den måde undgår man, at der cirkulerer forskellige versioner af for eksempel et mødereferat eller en dagsorden til et møde.
- Vi har vel alle prøvet at komme til et møde med den forkerte dagsorden i hånden. Det kan ødelægge et møde, hvis ikke alle er forberedt på samme dagsorden, så det må altså ikke ske. Og det er der en risiko for, hvis man begynder at ændre i filer - og sende dem rundt per mail, siger Leif Fisker Jensen, der tilføjer, at flere afdelinger i Vestas har en regel om, at sådan en brøler koster wienerbrød til hele afdelingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere