6 vigtige råd når du køber bærbar computer

Der har aldrig været så mange forskellige bærbare computere at vælge imellem som nu - og til fornuftige priser. Vi har samlet seks gode råd til valget af din næste bærbare computer. Se dem her.

8, 9, 10, 13, 15 eller 18 tommer? AMD eller Intel? Spille- eller rejsebærbar? Der er nok og vælge imellem - og rig mulighed for at vælge forkert.

På videoen ovenfor kan du opleve PC Worlds chefredaktør Lars Jacobsen gennemgå punkterne med Jyllands-Postens Web-tv. Bemærk: Anvender du Firefox skal du opdatere siden (tryk F5) for at se klippet.

Vi har desuden samlet de seks tips til bærbar-købet nedenfor. Følger du dem kan det ikke gå helt galt.

Vælg den rigtige størrelse: Skal du sidde meget med maskinen, så gør dine øjne og skuldre en tjeneste og vælg en 16, 17 eller 18 tommers model. Ikke mindst på grund af de næsten fuldstørrelses tastaturer. Til rejse- og skolebrug kig efter en 13 tommer - og maksimal vægt på to kilo. Alt andet bliver for tungt i længden. Overvej de små smarte netbooks eller mininotes til skolebrug, men husk en mus og et eksternt tastatur derhjemme. Ergonomi skal tages alvorligt - bare tænk på hvor mange timer du kommer til at sidde over computeren.

Fremtiden er sikret: For et par år siden skulle man være opmærksom på, om maskinen nu også kunne køre Windows Vista. Med den kommende lancering af Windows 7 er det knapt så nødvendigt. Windows 7 bruger få ressourcer, så anvender du bare din pc til internet, mail, regnskab og lidt brevskriveri passer de fleste bærbare computere fint rent ydelsesmæssigt.

Minimumskrav til hardware: Næsten uanset hvad du skal bruge din computer til, så bør du se efter, om processoren er en Intel Core 2 Duo eller en Athlon X2. Og du skal gå efter minimum to, men gerne fire gigabyte hukommelse. En harddisk på den anden side af 200 gigabyte og en god opløsning på skærmen. Gerne 1.366 eller flere pixels horisontalt.

Spillebærbare, en svær kategori: Vil du spille spil, så er den bedste oplevelse til prisen fortsat en stationær pc eller en konsol som Xbox 360 eller Playstation 3. Bærbare spillecomputere, som kan spille de nyeste spil, koster hurtigt over 10.000 kroner - og selv når du betaler den slags penge, har du stadig ikke en ydelse, der kan matche en stationær til samme penge i de nyeste spil. Akilleshælen er i spillebærbare ofte grafikkortet, så det er ikke her, der skal spares. Husk at grafikkortet er en strømsluger, så spillebærbare og lang batterilevetid er ikke to ting, der ofte følges ad.

Tjek byggekvaliteten: Det lyder måske som hokus-pokus, men vi har set lidt for mange bærbare bygget af tynd plast. Det er en skidt konstruktion, hvis den skal rejse en del i din taske. Så skal din bærbare andre steder hen end skrivebordet, kan det være en god ide at se den an, inden du købe den. Prøv at vride lidt i den, rusk den lidt. Rasler den? Knirker den? Bøjer den når du løfter den i et hjørne? Så er den måske ikke det oplagte valg.

Pas på den: Når du alligevel er ude og bruge penge, så tag et kig på en anstændig taske. Den kan beskytte din bærbare mod støv, snavs og slag. Kig også på en USB-harddisk til backup, for bærbare er også tyveknægtenes yndlingsvalg.

Husk du kan læse meget mere om bærbare computere i vores bærbar-sektion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere