Fem ting du skal huske når du køber fjernsyn

Der er både gode tilbud og hundedyre luksusmodeller på fladskærmsmarkedet, men hvad skal du vælge? Og hvordan undgår du at blive forvirret over forkortelser og tekniske fortegnelser? Få fem gode råd her.

[Hvis du ser en annonce - og ikke en videoplayer - oven over denne tekst - så tryk F5 på dit tastatur]

Det vælter ud med nye modeller og nye design på de flade fjernsyn. Og sammen med de mange tekniske termer gør det valget af et nyt husalter kompliceret.

Vi har samlet fem gode råd til dig, så du er bedre rustet, når familien skal have sit næste fjernsyn.

Start med at overveje pris, design og størrelse: Hvor meget vil du maksimalt betale, hvilke modeller, synes du, ser flottest ud, og kan din stue virkelig bære en model på 42 tommer? Er du i tvivl, har flatpanels.dk en god guide til afstand og skærmstørrelse. Og vil du vide, hvilken type tv der passer til netop dig har pcworld.dk denne nemme guide.

Vælg om du er til LCD eller Plasma. Plasma har generelt et lidt dårligt rygte, men en flot farvegengivelse. Samtidig findes plasma primært i de store modeller. De fleste vælger i dag LCD på grund af prisen, og fordi plasma fortsat lider under et højt strømforbrug. Men blandt andre Panasonic arbejder fortsat på at forbedre plasma-teknologien. En del producenter taler nu om LED-fjernsyn, som dybest set er en anden lyskilde-type til LCD-teknologien - og ikke en ny revolution.

Sørg for at du har det rette antal stik. Se særligt efter om der er nok HDMI-porte. HDMI bruges af spillekonsoller, harddiskoptagere, computere - så 3 til 4 HDMI stik er en god ide. Vil du vide mere om de mange forkortelser på fjernsyn, skal du læse guiden til fladskærmsvolapyk her.

Kontroller fjernsynets opløsning: Den skal minimum være HD og gerne såkaldt Full HD. Godt nok bliver kun få kanaler i dag sendt i HD-opløsningen, men det går stærkt på tv-markedet for tiden. Læs mere om de forskellige fjernsynsopløsninger her.

Uden digital tuner er tv'et forældet. Sørg for at dit nye fjernsyn har en digital DVB-T tuner. Den nye standard er MPEG4, og skal det være helt perfekt, så skal fjensynet også rumme en kortlæser til abonnementskort. Vil du være helt sikker så vælg et af de over 100 fjernsyn, som er godkendt af Boxer, leverandøren af det nye digitale tv-signal. Husk, at selv om du modtager fjernsyn over kabel-tv i dag så vil du nok være glad for tuneren om nogle år, når fjernsynet skal i sommerhuset/børneværelset eller lignende. Du finder oversigten over godkendte Boxer-fjernsyn her. Vil du være helt sikker på hvilken type digitalt fjernsyn du kan modtage skal du læse guiden: Alt du skal vide om den digitale tv-fremtid.

Nedenfor kan du se en lille film Samsung har lavet om deres LED-fjernsyn:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere