Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 17. juni 2005.
Munk IT trækker sig ud af Axapta-markedet, hvor selskabet har høstet en økonomisk øretæve. Axapta-delen bliver solgt til WM-data.
UDSALG
Det fynske it-selskab Munk IT, der i sidste regnskabsår brændte fingrene på meget store Axapta-projekter, siger farvel til Axapta. Den del af forretningen sælges til WM-data, der allerede har overtaget 24 af de godt 150 ansatte i Munk IT.
Prisen ønsker parterne ikke at oplyse.
- Men der er tale om en fair deal for begge parter. Der er i hvert fald ikke tale om, at vi forærer noget væk, siger Bjarne Søballe, administrerende direktør for Munk IT og medejer af selskabet.
Bjarne Søballe præciserer, at frasalget ikke skyldes fortsatte problemer med Axapta-forretningen. Ifølge ham er den for længst vendt til en stabil forretning, som man tjener penge på.
Axapta-delens størrelse er imidlertid for begrænset til en større fremtidssatsning, mener Bjarne Søballe, der forventer, at kunderne også vil nyde godt af at komme ind i en større sammenhæng. WM-data har i forvejen en Axapta-butik af anseelig størrelse.
Fokus på små og mellemstore
Søballe pointerer, at salget ikke skal ses i sammenhæng med, at flere Axapta-folk er brudt ud og har dannet eget konsulenthus.
- Vi ønsker at fokusere på små og mellemstore virksomheder og dermed på de mindre systemer fra Microsoft Business Solutions, altså Navision og C5, hvor vi har en meget høj vækst, siger Bjarne Søballe.
Ifølge ham er der forskel på at arbejde med disse systemer og det, som Munk IT nu siger farvel til. Axapta kan geares op til at klare helt store virksomheder, men det bidrager til en mere kompleks struktur. En struktur, der har visse ligheder med SAP-verdenen, og som derfor kræver andre arbejdsprocesser end dem, folk er vant til fra XAL-tiden - altså generationen før Axapta.
Projekter skyld i underskud
Munk IT har præsteret en perlerække af regnskaber indtil regnskabsåret 2003/2004, der resulterede i et underskud på 8,7 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 136 millioner kroner.
Underskuddet blev delvist begrundet med problemer med en række store Axapta-projekter. Munk IT havde fået "solgt kontrakterne for dårligt", var udtrykket, som Bjarne Søballe benyttede, da han blev administrerende direktør.
It-selskabet vil fortsat have analyseværktøjer i hus i den kategori, der kaldes Business Intelligence, foruden infrastruktur- og hosting-ydelser. Også sidstnævnte forretning fremhæver Søballe for høj vækst og gode resultater. På branchesiden er der særligt fokus på detailhandelen, som Munk IT har specialløsninger til både i Navision og C5.
Jesper Scharff, administrerende direktør for WM-data i Danmark, ser opkøbet som et led i en langsigtet strategi, der skal gøre WM-data til førende inden for Axapta.
Billedtekst:
- Vi ønsker at fokusere på små og mellemstore virksomheder og dermed på de mindre systemer fra Microsoft Business
Solutions, altså Navision og C5, hvor vi har en meget høj vækst, siger Bjarne Søballe, administrerende direktør for Munk IT.