Kæmpebod til CSC for nedbrud af politisystemer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. juni 2005.


Politiets it-leverandør CSC skal fremover afprøve back up-procedurerne kvartalsvis.

Politiets it-leverandør CSC skal betale en betragtelig bod for det flere dage lange nedbrud, der lammede politiets systemer for to uger siden. Det oplyser vicerigspolitichef Peter Carpentier, der står i spidsen for Rigspolitiets dataafdeling.
- Jeg vil ikke sige prisen, men den vil blive af en størrelsesorden, der ville få ethvert firma til at gøre sit yderste for, at fejlen ikke sker igen, siger Peter Carpentier.
Boden udløses af, at CSC ikke har kunnet leve op til den oppetid for systemerne, som fremgår af kontrakten med politiet.
Nedbruddet skete onsdag den 25. maj om aftenen. Det gik blandt andet ud over sagsstyringssystemet Polsas, som er omdrejningspunktet for politiets allervigtigste opgaver. Først lørdag den 28. maj klokken ti var systemerne oppe at køre igen.
Værst ramt blev Københavns Politi. Her har man ligefrem mistet data - omend kun i meget begrænset omfang. For alle andre politikredse fungerede backup-procedurerne, som de skulle.

Af den redegørelse, som CSC har sendt til politiet, fremgår, at problemerne opstod i forbindelse med en planlagt rettelse af visse mindre problemer med Københavns systemer. Rettelsen kunne dog ikke gennemføres, og da systemerne skulle genstartes, viste det sig umuligt. Ifølge Peter Carpentier skyldes det dels en fejl i databasesoftwaren, dels en fejl i selve back up-softwaren. Begge dele er fra Oracle.
- Vores opfattelse er, at CSC har håndteret problemet overordentlig professionelt. Men foruden boden har vi også aftalt, at der fremover skal foretages kvartalsvise restore-test. Desuden skal vi drøfte med CSC, om der kan tænkes yderligere initiativer for at imødegå en lignende situation, siger vicerigspolitichefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere