CBS opgraderer it-uddannelser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. maj 2005.


Copenhagen Business School skyder 35 millioner i en total opgradering af Institut for Informatik, hvor instituttet får adgang til selv at tage den nyeste teknologi i brug.

Institut for Informatik på
Copenhagen Business School (CBS) står over for en opgradering.
Til januar rykker instituttet ind i en totalrenoveret bygning på Howitzvej 60 på Frederiksberg.
- Vi regner bestemt med at blive endnu mere synlige i billedet over for de studerende, når vi har en moderne og tidssvarende bygning, som appellerer til de studerendes muligheder for at arbejde eksperimentelt, siger institutlederen, professor Mogens Kühn Pedersen.
I øjeblikket står der en rå bygning med gabende huller, men der er bevilget 35 millioner kroner til at få den renoveret og fyldt ud med ny teknologi.
Dermed bliver instituttet samlet fra flere nuværende lokationer, og instituttet får helt nye muligheder.
- Vi kommeret meget væsentligt arbejdsredskab. Men vi ved ikke præcist, hvordan vi vil gøre det endnu, for vi har sat nogle arbejdsgrupper i gang med at tænke på det, siger Mogens Kühn Pedersen.
Han forventer dog blandt de konkrete tiltag, at fastnet-telefonerne ryger ud til fordel for mobiltelefoner og IP-telefoni, og der vil blive indrettet trådløse netværk.
Ud over de videnskabelige medarbejdere, instituttets administration og de studerende får bygningen en helt ny gruppe brugere. Instituttet vil oprette et såkaldt inkubatormiljø, hvor iværksættere kan få et afsæt fore deres forretningsidé.
- Vi forestiller os især, at vi kan bidrage i forbindelse med de tidlige aspekter af igangsætningen af en ny virksomhed og regner med at rekruttere blandt studerende og fra andre miljøer, siger institutlederen.
Institut for Informatik, der kombinerer uddannelse i erhvervsøkonomi og computervidenskab, har haft meget stor søgning op til it-bølgen brast i 2000.
Siden har søgningen været vigende, oplyser professoren. Der er stadig rigeligt med ansøgere til at udfylde de omkring 170 studiepladser om året, men kravet til karaktergennemsnittet for optagelse har været faldende.

Billedtekst:
Ny telefoni Institutlederen, professor Mogens Kühn Pedersen forudser, at CBS' fastnet-telefoner ryger ud til fordel for mobiltelefoner og IP-telefoni.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere