Alarmsystemer bliver kvikkere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. november 2004.


It-afdelinger og driftselskaber benytter i stigende grad sms-baserede alarmsystemer i deres overvågning.

trådløs
It-afdelinger og it-driftselskaber er i færd med at tage en ny generation af sms-baserede alarmer i brug. De gør det langt mere anvendeligt at overvåge it-systemer fra mobiltelefoner.
Der har i flere år eksisteret systemer, der sendte sms-alarmer til en it-medarbejder ved for eksempel servernedbrud. Nu tilføjes disse systemer faciliteter, så medarbejderen kan sende alarmen videre til en kollega, eller så systemet selv er i stand til at sende alarmen til den rigtige medarbejder ifølge vagtplanen.
Desuden benyttes ofte en såkaldt sms-gateway til disse løsninger, der er i stand til at håndtere tovejs-kommunikation - ofte ved at benytte den såkaldte WAP Push-teknologi, der gør det muligt at sende et eller flere links ud, som medarbejderen kan benytte til at kvittere for opgaven på en enkel måde: Jeg tager mig af dette, eller: Jeg har løst problemet.
Det spiller en rolle, fordi både it-afdelinger og selskaber, der har overtaget andre virksomheders it-drift, ofte bliver målt på, hvor hurtigt de er i stand til at reagere på forskellige typer alarmer.
Det kræver, at de sms-baserede alarmsystemer yderligere kan logge oplysninger, der kan bruges til dokumentation.
- Nogle virksomheder har lovet service hele døgnet hver dag i ugen, men ofte foregår det i praksis ved, at en mobiltelefon går på omgang mellem de relevante medarbejdere. Når opgaven når en vis størrelse, er det ikke længere nok. Derfor bliver alarmløsningerne i øjeblikket mere avancerede, siger administrerende direktør Kristian Hartvig Stiesmark, Zonith, der har leveret denne type løsninger siden 2000.

Stor udbredelse
Man kan med en vis ret spørge, hvorfor det stadig er relevant at tale om sms-baserede alarmtjenester, når der er kommer mms'er, som kan overføre langt mere information, og når GPRS-teknologien yderligere har gjort e-post tilgængelige i mobilernes display.
- Sms findes allerede på hvilken som helst telefon. Når vi taler mms eller GPRS, er vi allerede begrænset til et mindre antal, nyere telefoner. Så er det et enkelt værktøj, som alle efterhånden er fortrolige med. Og endelig har fortroligheden bragt en tryghed om at beskederne kommer frem, siger Kristian Hartvig Stiesmark.

Telemetri
Ud over overvågning af it-systemer vinder sms-baserede alarmer frem inden for hjemme- og ældrepleje, men herudover venter Zonith, at det næste område, der kommer til at opleve et boom i anvendelsen af disse teknologier, bliver det, der kaldes telemetri, som dækker kommunikation fra maskine-til-maskine. Her leverer selskabet allerede løsninger, der overvåger rensningsanlæg, og forventningen er, at forsyningsselskaberne vil have ønske om, at deres medarbejdere kan modtage information på deres mobiltelefon.
Herudover oplever Zonith en voksende efterspørgsel efter alarmløsninger, der omfatter geografisk positionering, så alarmen for eksempel kan gå til den nærmeste ledige medarbejder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere