Symbol lancerer ny type pda

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


Konkurrencen på lommepc-markedet skærpes med håndscanner- og WiFi-producenten Symbols introduktion af en mere robust enhed til
erhvervsbrug, som leveres med et
administrations- og supportsystem.

Pda
Konkurrencen om lommecomputermarkedet skærpes yderligere, idet Symbol Technologies søger at få fat på en større del af markedet ved at introducere en ny type enhed under betegnelsen EDA (Enterprise Digital Assistent). Der er tale om en mellemting mellem pda'erne, der først og fremmest er rettet mod privatbrugerne, og de robuste enheder til industribrug. Symbol Technologies første EDA, som har betegnelsen MC50, fremstår med sine 184 gram som en pda, men den er mere robust.
MC50 er udviklet til at kunne udsættes for støv og fugt og til at kunne tabes på et arbejdspladsgulv, uden at være så robust som - og så dyr som - de egentlige industrienheder, der skal kunne tåle fald på mere end en meter på betongulve.
Symbol Technologies bud på en ny type lommecomputer henvender sig først og fremmest til den del af det professionelle marked, hvor indkøbet afgøres af virksomhedens it-chef. Det medfører, at valget sker ud fra lidt andre kriterier, end når den enkelte bruger selv vælger.
- Virksomhederne ønsker sikkerhed for, at deres enheder kan bruges i flere år. Det betyder, at de skal være robuste, og at de vil have sikkerhed for, at platformen også bliver understøttet om to-tre år. Og så skal de være enkle at administrere, siger markedsdirektør Andy McBain fra Symbol Technologies afdeling for mobile enheder i Europa.
Dette fokus får selskabet til at lancere et administrationssystem i form af den såkaldte Mobility Services Platform, som dels skal gøre det muligt at konfigurere og opgradere enhederne centralt, og dels gør det enklere for it-afdelingen at yde support.
Således kan medarbejderen i helpdisken følge de funktioner, brugerne har problemer med, og eventuelt overtage kontrollen og vise, hvordan det skal gøres. Denne Mobility Service Platform bygger ifølge Symbol Technologies på standarder for også at kunne administrere enheder fra andre leverandører.

Nye kanaler
De grupper, som EDA'erne henvender sig til, er først og fremmest mellemledere på gulvet, der har brug for adgang til virksomheden forretningssystemer.
Dernæst salgsfolk, som ikke længere behøver gå ud i baglokalet eller hen til computeren for at se, om en bestemt vare er på lager. Endelig forventer selskabet, at brancher som sundheds- og plejesektoren eller for eksempel togkonduktører har behov for noget mere robust.
Da det bredere erhvervsmarked er et nyt område for Symbol Technologies, vil selskabet benytte nye salgskanaler, idet det har indgået partnerskaber med Siebel, IBM, SAP og Microsoft Business Solusions om at tilbyde enheder, som er dedikeret til disse selskabers løsninger gennem deres respektive forhandlere.
Symbol Technologies producerede oprindeligt håndskannere til industrien, men de sidste par år har selskabet desuden opnået en position inden for udstyr til trådløse lokalnet.
Den nye MC50-enhed er den første i en række, der skal komme gennem det næste halvandet år. Den har som alle de kommende modeller indbygget trådløs lokalnet forbindelse og den er forberedt til at kunne benyttes til trådløs IP-telefoni, idet Symbol Technologies dog vil overlade til partnere som Nortel og Avaya at levere IP-telefoni-klienterne. Den nye enhed fås både med og uden tastatur, den fås med indbygget stregkodeskanner, og i begyndelsen af det nye år kommer en version med kamera.

Pda'erne presser på
Udfordringen for Symbol Technologies ligger i, at kundernes forventninger til prisniveauet i høj grad vil blive sat af pda-markedet, mener teleanalytikeren Torben Rune fra analysehuset Netplan.
- Det er spørgsmålet om der er plads til at skabe et marked for lommecomputere til erhvervsbrug i betragtning af, at vi ser pda'erne blive stadig mere avancerede - netop med henblik på at få fat i virksomhedsbrugerne, siger han.

billedetekst: Den nye enhed, som Symbol søger at lancere som EDA, ligner til forveksling en pda, men den er udviklet til at kunne tabes på et arbejdspladsgulv og at kunne tåle fugt og støv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere