Hitachi slår IBM og EMC på ydelse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. september 2004.


Den japanske teknologigigant Hitachi lancerer et avanceret lagringsystem, der kan håndtere op til 32 petabytes, og virtualiseringssoftware, som også tager EMC- og IBM-udstyr under
vingerne.
lagring
Japanske Hitachi slår med sin nye generation af lagringssystemer både EMC og IBM på ydelse. Det nye produkt, TagmaStore - Universal Storage Platform - kan pr. sekund klare to millioner input/output-operationer og 256 samtidige memory-operationer. Båndbredden for datamellemlageret - cachen - går op til 68 gigabyte pr. sekund, og systemet kan håndtere op til 32 petabyte (1 petabyte lig 1.000 terabyte) på eget og andre enheders lager.
Den mindste version, USP100, der er på størrelse med et amerikansk køleskab, rummer op til 256 diske a 146 gigabyte, og startprisen ligger på fire millioner kroner. I den tungeste ende ryger prisen op på flere hundrede millioner kroner.
Hitachi, der er storebror, når det gælder disklagre til pc'er, er lillebror i den tungeste ende af markedet, hvor det handler om selvstændige systemer. Her har EMC ifølge IDC en markedsandel på knap 21 procent, fulgt af Hewlett-Packard med godt 18 procent og med IBM på tredjepladsen. Men HP producerer ikke selv de allerstørste lagringssystemer. HP vil - i lighed med Sun - fortsætte med at sælge Hitachis mammutsystemer under eget mærke.
Hvad der imidlertid kan blive mere alvorligt for EMC og IBM er Hitachis verdensmesterskab udi ydelse er, at Hitachi - ifølge egne oplysninger - skulle være kommet længere med virtualiseringssoftware end både EMC og IBM.
Stor lager-pool
Virtualiseringssoftware sørger for, at et lagringssystem kan deles op i mange "servere", der kører uafhængigt af hinanden. Det betyder en større sikkerhed, end når applikationers data lagres på kryds og tværs, og en mulighed for individuel prioritering af fart og plads.
Men virtualisering betyder også, at lagringsmedierne betragtes som én pool - på tværs af fabrikat og på tværs af lagerteknologi. Typisk udnyttes lagringssystemer meget dårligt, og det råder virtualiseringen bod på.
Foreløbig gælder det på tværs af lagre af alle størrelser fra HP og Sun. Om få måneder vil Hitachis software automatisk kunne sikre overførsel af data fra EMC- og IBM-lagre til Hitachis egne. Fuld styring af overførsler frem og tilbage kommer først senere. Ifølge Phil Jones, europæisk marketingdirektør for Hitachi, har koncernen endnu ikke taget stilling til, hvor mange fabrikater der skal kunne rummes under softwareparaplyen. Heller ikke om tapemedier inkluderes.
- Men det vil jo være logisk, når man tænker i information lifecycle management, siger Phil Jones med henvisning til, at data bør flyttes til billigere medier efterhånden som deres værdi for virksomheden falder.
EMC har indbygget virtualiseringsteknologien i storage-controlleren. IBM har også virtualisering, men i en særskilt enhed SAN Volume Controller, og EMC har bebudet funktionaliteten. Ifølge Phil Jones giver Hitachis koncept mindst belastning af trafikken.

Billedtekst: Hitachis nye TagmaStore - Universal Storage Platform - kan klare to millioner input/output-operationer
pr. sekund.

boks:
Outsourcingbølge er joker
Hitachi er oppe mod langt mere end blot IBM's gode lagringsteknologi og -lagringssoftware, når der kæmpes om storkunderne.
Hitachi er også oppe mod, at storkunder i stigende grad outsourcer deres drift, og IBM vinder mange af disse udbud. Oveni kommer, at IBM køber store driftscentre, såsom Danmarks største, DMdata.
Risikoen for, at IBM erstatter Hitachi-lagre med egne Shark-systemer, kan synes overhængende, men alligevel synes Hitachi fortrøstningsfuld.
- Vi har gennem årene set, at vore storkunder erkender værdien af at have Hitachi-lagring og derfor har krævet det, selv i et IBM-kontrolleret miljø, siger Phil Jones, marketingdirektør for Hitachis lagringssystemer i Europa.
Da Hitachi i tirsdags lancerede sine TagmaStore-produkter havde 12 af disse systemer allerede været i drift hos kunder i nogle måneder. En håndfuld af disse er installeret hos kunder, hvis drift kører i IBM-regi. Phil Jones er også overbevist om, at selv hvor IBM ejer driftscentret har Hitachi en rolle at spille.
-Vi må bare arbejde hårdt på at demonstrere værdien i vore systemer IBM, siger Phil Jones.
Han henviser blandt andet til situationen hos IBM-storkunder, der kører IBM's GDPS (Geographically Dispersed Parallel Sysplex) - en overordnet paraply til sikring af kontinuerlig drift.
- 80 procent af dem, der kører IBM's GDPS, vælger Hitachi-storage, siger Phil Jones.
Danske Bank, der også kører GDPS, er dog ikke iblandt disse. toft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere