Udbudskrav slækkes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. maj 2004.


SKI splitter sin kommende rammekontrakt for konsulentydelser i tre, præciserer indholdet og opbløder modenhedskrav.

SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service) har efter en dialog med konsulentbranchen justeret sin planlagte rammekontrakt for konsulentydelser til det offentlige betydeligt.
Som den mest gennemgribende ændring har SKI delt den planlagte rammeaftale - den første af sin art - i tre separate kontrakter. Således gennemføres tre udbud for henholdsvis rådgivning, formidling af konsulenter (såkaldt
body shopping) og it-understøttet forretningsudvikling.
- Formålet er at give de mange små specialiserede konsulenthuse, branchen er præget af, bedre muligheder for at byde ind på specifikke opgaver, siger Søren Jakobsen, administrerende direktør for SKI.
I yderligere bestræbelser på at hindre, at de små og mellemstore bliver hægtet af, har SKI erstattet sit minimumkrav til det antal af referencer, konsulentvirksomheden skal kunne fremvise, med et kvalitetskrav.

Kritik imødekommet
Krav til konsulentfirmaerne om at dokumentere modenhed i deres processer er også nyt, og det har SKI måttet slække på efter pres fra branchen.
- Kritikken gik på, at vi havde fået lavet et for stift og ressourcekrævende system, og den har vi lyttet til. Vi har revurderet vores spørgsmål og fjernet nogle på body shopping-området. Vi har også præciseret, at man ikke skal kunne svare bekræftende på alle spørgsmål for at komme i betragtning. Og vi har åbnet for andre standarder og metoder end CMMI (Capability Maturity Model Integration), siger Søren Jakobsen.
Både han og Dansk Management Råds (DMR) repræsentant Kristian Molbech gør meget ud af at fremhæve, at der er tale om et konstruktivt samarbejde, begge parter er glade for.
- De har lyttet og gjort det attraktivt for konsulentbranchen - også de små firmaer - at byde ind. Hvad modenhedskravene angår, har de erkendt, at man ikke kan starte med et stort brag. Man skal rulle mere langsomt i gang, siger Kristian Molbech fra DMR.
Brancheforeningen har også været involveret i beskrivelsen af de enkelte ydelser - program- og projektledelse, juridisk rådgivning, leverandørstyring og kvalitetsstyring med mere. Det var ikke præcist nok, erkender SKI, for hvem konsulentområdet er hidtil ubetrådt område.

SKI skal skubbe
Hvad modenhed angår, har konsulentbranchen i øvrigt bedt SKI skubbe på for at få øget bevidstheden om betydningen af modenhed hos de offentlige købere af ydelser. Her er foreløbig planlagt en række gå-hjem-møder om brugen af rammekontrakten.
SKI regner fortsat med, at udbudsbekendtgørelsen - startskuddet på de tre udbud - kommer omkring 1. juni, så rammekontrakterne kan tages i brug omkring 1. november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere