Kommuner fravælger CSC

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


De seks kommuner i det fællesoffentlige projekt om elektronisk sags- og dokumenthåndtering (FESD), har frasorteret CSC med ScanJour-løsningen.

De seks kommunale deltagere i FESD-projektet, de såkaldte særtog, arbejder ihærdigt på at nå til enighed om et fælles indkøb. I bestræbelserne er de blevet enige om at arbejde videre med Accenture/Traen og Software Innovation og droppe CSC/ScanJour.
- Ser man på de tre systemer indbyrdes, vil de to, vi arbejder videre med, bedst understøtte vores tanker om digital forvaltning. De er nok lidt mere moderne og tættere på at opfylde de standarder, vi gerne vil have, siger Lars Dyrby Johansen, udviklingschef i Bornholms Regionskommune.
Ifølge Computerworlds oplysninger samler interessen sig i særlig grad om Accenture med Traen løsningen, som de to amter blandt særtogene også har valgt. Traen-produktet er karakteriseret af brugervenlighed. Brugerfladen tiltaler folk, der er vant til Microsoft-produkter. Usikkerheden ligger i funktionaliteten - om den kan understøtte specielt de tunge forvaltninger som socialområdet.
De øvrige kommunale særtog er Ringsted, Sorø, Bramsnæs, Ribe og Skibby. De skal nu vurdere løsningen op mod både fælles og egne kriterier, inden beslutningen træffes.
Funktionalitet
Funktionalitetsspørgsmål optager i høj grad kommunerne - eksempelvis kniber det med at få et tilstrækkeligt godt dagsordenmodul. Dertil kommer spørgsmål om leveringssikkerhed - om den udvalgte leverandør vil kunne rulle systemet ud i seks kommuner på én gang. Endelig har kommunerne økonomiske overvejelser.
- Vi ser nøje på, om vi får de økonomiske fordele, vi regner med. Og hvor mange tilretninger, der skal til lokalt - om de kommer til at æde gevinsten, siger Lars Dyrby Johansen.
Løsningerne lever alle op til FESD-standarderne, men de er også forskellige. FESD-deltagere har notereret, at CSC/ScanJour-løsningen prismæssigt retter sig mod større organisationer, der typisk er mere konservative med høje driftskrav og standardiserede arbejdsgange.
Heroverfor er løsningen fra Traen et forholdsvis nyt produkt. Det er let at bruge og ventes at tiltale små og mellemstore organisationer. Blot begrænser historikken sig til fire eksisterende kunder.
Software Innovations løsning beskrives som et meget visionært produkt, der imidlertid stiller krav til kundens modenhed. Organisationen skal kunne beslutte sig for, hvad den vil have.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere