Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.
Munk IT fortsætter dets bemærkelsesværdige vækst.
Maskineriet spinder som en mis i Navision-huset Munk IT på Fyn i modsætning til, hvad der er tilfældet hos en række store på markedet, såsom Aston Business Solutions, Hands og Columbus IT Partner, der jo opslugte Hands i 2003.
Munk IT fortsætter selskabets bemærkelsesværdige vækst med en omsætning i regnskabsåret 2002/2003 på 116 millioner kroner, hvilket ligger 47 procent over tallet året før. Overskuddet blev 10,6 millioner kroner før skat mod 3,8 millioner året før. Antallet af ansatte fortsatte også kraftige opad, så firmaet nu har over 140 ansatte.
Selskabet, der blev stiftet af Helge Munk i 1993, fik i sommeren 2003 et bemærkelsesværdigt supplement i ledelsen. Bjarne Søballe købte sig ind som partner. Han er kendt som stifter af den succesrige Naviteam-forretning, som senere indgik i Aston-gruppen. Han havde netop bragt Astons britiske selskab på ret køl, da han skiftede til Munk IT.
Bjarne Søballe står i spidsen for datterselskabet i København. Men han står også i spidsen for en satsning på et helt nyt produkt fra Norske Visma.
Supplementet skyldtes ikke utilfredshed med udbuddet fra den nye Navision-ejer, Microsoft Business Solutionen, men ønsket om som "i gamle dage" at have en to-leverandørstrategi. Det havde Munk IT, indtil Navision og Damgaard fusionerede.
Det fynske firma, der i forvejen tilbyder kunderne fjern-backup via internettet fra Odense, overtog for få måneder siden en konkurrent på det område, nemlig Eurotrust Netvaulting i Århus. Fjern-backup samles dog i Odense, men Munk IT havde længe ønsket at åbne kontor i Århus.
Billedtekst:
Naviteam-stifteren Bjarne Søballe blev partner hos Munk IT for igen at få foden under "eget bord" efter en årrække på direktørposter i Aston-gruppen. Foto: Torben Klint