Undgå fladskærmsfiduser i udsalgsjunglen

Januars kataloger bugner af fladskærms-tilbud. Men selvom måneden er fuld af fristelser, lurer fejlkøbet lige henne om hjørnet. Vi har samlet det, du skal vide lige her. Klik og bliv klogere på fladskærmen før du køber.

2009 kommer til at byde på digitalt fjernsyn, stadigt flere enheder du kan slutte til din fladskærm og sandsynligvis både større og bedre modeller.

Der er dog ingen grund til at forkøbe sig eller lave direkte fejlkøb - specielt ikke hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i området, inden du svinger dankortet. Pcworld.dk har derfor samlet de bedste tips og tricks til fladskærme her nedenfor:

Digitalt tv

Fra 31. oktober 2009 er det slut med at modtage analoge tv-signaler via den krøllede stueantenne eller stilladset på taget. Herefter strømmer der nemlig kun digitale tv-signaler ud fra de danske sendemaster.

En del butikker og producenter prøver allerede nu, at skræmme dig til at købe nyt fjernsyn. Men der er stor sandsynlighed for, at det digitale tv slet ikke har noget med dig at gøre.

Læs guiden til alt hvad du behøver at vide om digitalt tv her.

Langt fra alle fjernsyn i butikkerne er dog fuldt ud parat til det kommende digitale tv-signal. Her kan du tjekke, om dit drømme-fjernsyn på sigt vil være en god investering.

Helvede er digitale forkortelser

Annoncer for fladskærme, og det meste andet forbrugerelektronik, er plaget af forkortelser. Og det værste er, at flere af forkortelserne ikke giver mening. Samtidig kan oplysningerne nemt være forkerte.

Vi har gennemgået en tilfældig annonce på et Sony-fjernsyn her - og var slet ikke imponerede over kvaliteten af annoncen.

Samtidig har vi en omfattende og præcis forklaring på HDMI, HDCP, 1080p, Full HD, betragtningsvinkel, progressive scan og mange flere begreber klar her.

Find fjernsynet som passer

Det er ikke ligegyldigt, hvad du vil betale for dit nye fjernsyn - eller om det skal bruges i stuen, soveværelset eller sommerhuset. Vi har samlet tips til både tilbudsjægeren, den kvalitetsbevidste og sågar den miljøvenlige fladskærmskøber.

Læs her hvordan du vælger det fjernsyn, som passer til dig.

I øvrigt kan prisen også blive for lav. I februar 2008 testede pcworld.dk tre discount-fjernsyn til 5.000 kroner. Og mens prisen nu er røget endnu længere ned, så er det stadig værd at huske, at fjernsyn i den billigste ende sjældent har acceptabel billedkvalitet. Du kan læse mere om, hvad du mister med en discountmodel her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere