Deutsche Telekom bliver telegrossist i Danmark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. maj 2003.


Med en aftale med Sonofon går T-Systems ind på et marked, der har kostet mange dyrt, men hvor det tyskejede selskab regner med at få en position ved at tilbyde kunderne en tryg havn.

Engros-salg
Snart kan danske mobilbrugere, der er kunder hos Sonofon, benytte samtlige tjenester og services, de er vant til at have adgang til herhjemme, når de rejser i Tyskland. Og tyske mobilkunder hos T-Mobile får adgang til deres tjenester på Sonofons net. Det er konsekvensen af den første engrosaftale, som T-Systems har lavet herhjemme med Sonofon.
T-Systems, der er ejet af Deutsche Telekom, træder med denne aftale ind på det såkaldte carrier-marked herhjemme og sælger engros-teletrafik til udlandet til danske teleselskaber. Senere vil T-Systems også udbyde datatransmissionsforbindelser med de største danske virksomheder som målgruppe.
Det tyskejede selskab erhvervede pr. 1. marts et internationalt transmissionsnet i Norden, da T-Systems opkøbte dele af schweiziske Carrier 1's konkursramte net.

Sporene skræmmer ikke
Dermed træder T-Systems ind på et marked, hvor selskaber som KPN/Qwest/
Ebone, Pangea, Viatel, Flag Telecom og førnævnte Carrier 1 er bukket under, mens Global Crossing og Worldcom har store økonomiske vanskeligheder. Her kommer
T-Systems i konkurrence med selskaber som France Telecoms Equant og AT&T, der heller ikke har været upåvirkede af krisen i denne del af telebranchen. Alligevel mener T-Systems ikke, at sporene skræmmer.
- Vi har været inde i en meget turbulent periode, og de små teleselskaber koncentrerer sig om deres indenlandske kerneforretning og vil ikke længere investere i en international platform, men hvor de tidligere udelukkende valgte leverandør af internationale forbindelser ud fra pris, spørger de nu først og fremmest, hvor stabil operatøren er, og hvor sikkert det er, at den pågældende er i drift om et par år. Og selv om Deutsche TeleKom er tynget af gæld, anser stort set alle selskabet for at være pålideligt, siger vicediretør Detlev Diessner fra T-Systems afdeling for carrier-løsninger og -salg. Desuden leverer T-Systems ikke udelukkende forbindelserne til og fra udlandet, men tilbyder også at overtage funktioner som CRM eller it-drift fra teleselskaberne.

Ingen opkøb - endnu
Moderselskabet Deutsche Telekom er bestandigt med i opløbet, når der diskuteres mulige kandidater til opkøb af teleselskaber i Danmark - det være sig SBC's andel af TDC eller BellSouths andel af Sonofon, men Detlev Diessner mener ikke, at der er aktuelle planer.
- Det bliver ikke de næste måneder og heller ikke hverken i 2003 eller 2004. Ledelsen i Deutsche Telekom har forpligtet sig til at bringe selskabets gæld ned på 50 milliarder euro, og det vil kræve den yderste påholdenhed, siger han.

Billedtekst:
- I dag ser teleselskaberne mere på, om deres forhandler af international teletrafik er stabil end de ser på priser, siger Detlev Diessner fra T-Systems, der kører kanonerne i stilling til at erobre det danske engrosmarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere